Algemene info

Op maandagavond  en woensdagmiddag wordt er geschaakt op het Talent. Jeugd van 5 tot 15 is welkom bij jeugdschaakclub ‘De Pionnetjes’  om lekker te schaken en het nog (beter) te leren.

Iedereen krijgt namelijk training op zijn of haar eigen niveau. Sommige kinderen moeten dit leuke spel nog helemaal leren, anderen zijn al ver gevorderd en verslaan achter elkaar hun ouders, de computer en de meester op school.

Elke maandagavond proberen we iedereen weer een stapje verder te helpen door nieuwe trucjes aan te leren of eigen partijen na te spelen.

Ook voor schaken geldt: Jong (vanaf 5) geleerd is oud gedaan. Slechts weinig vaders en/of moeders delven na enkele jaren niet het onderspit!

Regelmatig gaan we met de kinderen die al goed weten wat wel en niet mag in het schaakspel naar jeugdtoernooien in de omgeving. Maandelijks zijn er grote Grand-Prix evenementen in de regio waar vaak meer dan 100 kinderen bij elkaar komen om samen te schaken. Iedereen die alle regels kent, mag meedoen aan deze evenementen.

Sommige kinderen zijn zelfs al zo ver dat ze mee kunnen doen aan de regionale en nationale kampioenschappen. Meestal speel je zulke wedstrijden voor jezelf, maar soms speel je ook in teams, bijvoorbeeld tegen jeugdteams van andere clubs.

Hoewel het altijd gezellig druk is, is er nog plaats vrij om ook te komen schaken en/of te leren hoe je dit leuke spel moet spelen. Kom gerust eens langs!

Op maandagavond om 18:45 uur of op woensdagmiddag op 13:30.

Gegevens:

Tijd:

Voor iedereen: Elke maandagavond van 18:45 – 20:15 uur

Beginners: Woensdagmiddag van 13:30 tot 14:30 uur

Gevorderden: Woensdagmiddag van 14:30 tot 15:30 uur

Beginners uit West: Donderdagmiddag van 15:45 tot 16:45 uur (let op: speellocatie is basisschool de Wieken, Westfrankelandsestraat 152, 3117 AZ Schiedam)

Locatie (maandag en woensdag):

CON Wereldschool, De Meesterstraat 40, 3119PJ, Schiedam

We zijn prima te bereiken via metro-lijn C (bijv. vanaf Schiedam Centrum). Uitstappen bij halte Parkweg en dan het bruggetje over en daarna linksaf en je staat voor de deur van de school.

Trainers:

Dolf Meijer en Rick Lahaye zijn beide toptrainers van Nederland. Samen met mede-trainers Frank Thoma, Daniel Zevenhuizen, Youri Verlinde en gelukkig ook ondersteund door diverse ouders begeleiden zij de kinderen zowel op de clubmomenten als op toernooien.

Contributie:

120 euro per jaar (de eerste keren mag je natuurlijk altijd gratis komen kijken of je het leuk vindt, de contributie is incl. 20,- euro bondsafdracht)

Meer weten?

Bel 06-13958420 (Jeugdleider Dolf Meijer)

of per email: pionnetjes@hotmail.com

Correspondentie-adres:

Buitenkerklaan 20

3125 KC, Schiedam

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s