Algemene info

Jeugd van 5 tot 18 is welkom bij jeugdschaakclub ‘De Pionnetjes’ om lekker te schaken en om het spel nog (beter) te leren. Ook voor schaken geldt: jong geleerd is oud gedaan. Slechts weinig vaders en/of moeders delven na enkele jaren niet het onderspit!

Iedereen krijgt training op zijn of haar eigen niveau. Sommige kinderen moeten dit leuke spel nog helemaal leren, anderen zijn al ver gevorderd en verslaan achter elkaar hun ouders, de computer en de meester op school.

Elke les proberen we iedereen weer een stapje verder te helpen door nieuwe trucjes aan te leren of eigen partijen na te spelen (van je fouten kun je immers leren!).

Regelmatig gaan we met de kinderen die al goed weten wat wel en niet mag in het schaakspel naar jeugdtoernooien in de omgeving. Maandelijks zijn er grote Grand-Prix evenementen in de regio waar vaak meer dan 100 kinderen bij elkaar komen om samen te schaken. Iedereen die alle regels kent, mag meedoen aan deze evenementen.

Sommige kinderen zijn zelfs al zo ver dat ze mee kunnen doen aan de regionale en nationale kampioenschappen. Meestal speel je zulke wedstrijden voor jezelf, maar soms speel je ook in teams, bijvoorbeeld tegen jeugdteams van andere clubs.

Hoewel het altijd gezellig druk is, is er nog plaats vrij om ook te komen schaken en/of te leren hoe je dit leuke spel moet spelen. Kom gerust eens langs!

Gegevens:  Clubmomenten (voor meer info zie het tabblad clubmomenten)  

  • Maandag 17.00-18.00. Groep voor minder gevorderden; zowel voor leden van schaakclub De Pionnetjes als voor leden van wijksportvereniging Nieuwland. Locatie: CON Wereldschool, De Meesterstraat 40, 3119 PJ, Schiedam.    
  • Maandag 18.30-19.30. Alleen voor leden van JSC De Pionnetjes. Locatie: CON Wereldschool. De Meesterstraat 40, 3119 PJ, Schiedam.       
  • Vrijdag 17.00-18.00. Gevorderden groep; voor zowel voor leden van schaakclub De Pionnetjes als voor leden van wijksportvereniging Nieuwland. Locatie: CON Wereldschool, De Meesterstraat 40, 3119 PJ, Schiedam.                          

Het CON Wereldschool is prima te bereiken via metrolijn C (bijvoorbeeld vanaf Schiedam Centrum). Uitstappen bij halte Parkweg en dan het bruggetje over en daarna linksaf en je staat voor de deur van de school.

  • Donderdag 15.45-16.45. Zowel voor leden van jeugdschaakclub De Pionnetjes als voor leden van wijksportvereniging West. Locatie: basisschool De Wieken. Westfrankelandsestraat 152, 3117 AZ Schiedam.

Trainers:

Onder andere Steyn de Lange en Youri Verlinde. Gelukkig wordt de club ook ondersteund door diverse ouders, die zowel op de clubmomenten als op toernooien de kinderen begeleiden.

Contributie:

120 euro per jaar (de eerste keren mag je natuurlijk gratis komen kijken of je het leuk vindt. De contributie is inclusief 20,- euro bondsafdracht.)

Meer weten?

Bel 06-39598417 (jeugdleider/voorzitter Youri Verlinde)                                                           of per email: pionnetjes@hotmail.com

Correspondentieadres: De Akkers 33, 3124 AC Schiedam

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s