Groene Hart Team promoveert!

Dat ons Groene Hart team zich niet snel van de wijs laat brengen, werd afgelopen vrijdag wel weer duidelijk. Want hoewel iedereen keurig op tijd klaarstond om te vertrekken, kwamen we vlak na Den Haag in een eindeloze file terecht. Mark en Sajeepan maakte van de gelegenheid gebruik om even extra goed uit te rusten, Youri haalde verhalen op het uit het verleden waarbij Douwe het ooit presteerde 1,5 uur te zoeken naar de juiste straat, terwijl ze ruim een uur van te voren al in de juiste stad aanwezig waren.

Net toen chauffeur Dolf begon te vrezen dat hij dit vertragingsrecord wel eens zou kunnen gaan breken, kwam er toch schot in de zaak en kwamen we rond 19:15 aan in Voorschoten. Andere teams bleken vergelijkeproblemen; Nathaniel was gelukkig net binnen, dus wij konden in ieder geval beginnen.

Door het programma iets om te gooien mochten we meteen aantreden tegen het team van Voorschoten. Het werd een knappe 4-0 overwinning. Youri speelde zeer beheerst, Nathaniël nam keurig alle kansen mee en Mark op het laatste bord sloeg gewoon alle stukken van zijn tegenstander eraf. Alleen Sajeepan op bord 3 kwam een beetje in de problemen, verloor zijn dame, maar vocht zich met zijn twee torens sterk terug en wist tot ieders verrassing ook nog te winnen.

In de tweede ronde speelde we tegen de Capelse Schaakvereniging. Nathaniël speelde een prima partij met telkens aanval en verdedigingszetten. Helaas opende hij het centrum voor zijn tegenstander, waardoor ineens het verdedigen niet meer mogelijk was en hij moest opgeven. Mark en Sajeepan deden echter wat er van hen verwacht mocht worden en wonden duidelijk. Youri had een spannende partij, maar toonde zich duidelijk de betere en door telkens slimme zetjes ontmoedigde hij zijn tegenstander: deze kwam in tijdnood en moest opgeven.

In de laaste ronde moest de promotie nog even zeker gesteld worden tegen Charlois Europoort. Nathaniël verloor eerst een loper doordat een val die hij voor zijn tegenstander had gezet, zich tegen hem keerde. Hij kwam echter sterk terug door een onderste rij truc, waarmee hij een toren voor kwam en het netjes uittikte. Mark bewees zijn bloedvorm weer eens door in een goede partij te winnen. Sajeepan redde het jammer genoeg niet en ook Youri had het zwaar tegen een, dat moet gezegd worden erg goed spelende tegenstander. Youri vocht voor wat hij waard was, maar redde het niet.

Het 2-2 gelijkspel was echter ruim voldoende voor promotie. We gaan het de volgende keer (3 februari) proberen in de 3e klasse!

Persoonlijke scores:

bord 1 Youri Verlinde 2 uit 3
bord 2 Nathaniël Willemse 2 uit 3
Bord 3 Sajeepan Thamoran 2 uit 3
Bord 3 Mark van Kasteren 3 uit 3!
Dit bericht werd geplaatst in Uncategorized. Bookmark de permalink .

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s