Rock HSB kampioen!


Oh, wat een spanning vandaag. We beginnen dit verslag natuurlijk met de nieuwe kampioen van de HSB bij de H-spelers: Rock. Tot de laatste ronde hadden hij en Jarno alle partijen gewonnen en het toeval wilde dat zij in die laatste ronde ook nog tegen elkaar moesten. De eerste partij was voor Jarno maar de tweede partij trok Rock op indrukwekkende wijze naar zich toe. Twee keer zagen we zelfs een stap 2 truc. Presteren onder druk kan hij dus wel en daarmee ook een beslissende partij afdwingen. Na loting mocht Rock met wit spelen en na een rustig begin waar twee stukken werden afgeruild, plaatste Rock een koningsaanval. Ja, u leest het goed, een aanval op de koningsstelling die vier zetten later eindigde in mat. Waar haalt hij het vandaan? Behalve een beker mag Rock nu ook naar het Nederlands Kampioenschap in Roosendaal dat op 16 juni wordt gehouden.

Maar er was natuurlijk meer… Kijk maar eens naar al die fotootjes hier.

Negen deelnemers in bij de jongsten van de Haagse Schaakbond. Daarmee waren we een met de Pionnetjes verreweg in overtal. Dat we allemaal weer een prachtdag hebben beleefd, hoeven we inmiddels eigenlijk niet meer te zeggen. We zijn een echt vriendenclubje aan het worden. Daarom wil uw verslaggever nog wel enkele aansprekende resultaten naar voren halen zonder iemand tekort te doen. Diego haalde een prachtige tweede plaats achter de al jaren heersende Johan. Verder was hij voor iedereen in de oudste categorie van de F-jes te sterk. Ga zo door. Javeria, nog maar een paar weken lid werd in dit geweld 5e en dat is toch wel heel opmerkelijk en beloofd heel veel voor de toekomst. Dana werd keurig 7e. Saad (waarschijnlijk de allerjongste van iedereen) hield lang de spanning erin en eindigde nog bijna als derde bij de H-tjes. Hij kwam maar een halfje tekort, maar geen zorgen: Zijn prijzenkast zal nog wel groeien. en dan Ismar. Hij eindigde in de G-categorie als gedeeld tweede en moest toen ook nog een beslissingpartij spelen die gold als kwalificatie voor het NK. Dat lukte net niet, maar net als allemaal heeft ook hij de toekomst. Een wijs besluit werd aan het eind van de middag nog genomen door Irfan en zijn ouders. Hij is al lid van de wijksportvereniging, maar komt nu ook bij de Pionnetjes spelen op maandag.
Als allerlaatst nog een paar sfeerbeelden:
Diego en Maxim De laatste partij van de dag
Een verslag van de wedstrijdleiding zal een dezer dagen zeker op de site van de HSB verschijnen http://www.haagseschaakbond.nl/. Net als de eindstanden en nog véél meer foto’s: https://picasaweb.google.com/c.t.mesina/PKFGHHSB2012?authkey=Gv1sRgCMz_zKKz9K_wKA#slideshow/5734328328618138130

Over De Pionnetjes

Wijkcentrum Zuid Dwarsstraat 42 3114 LC Schiedam tel. 010-4267297 (algemeen nummer wijkcentrum) tel. 010-2141489 (informatie JSC Pionnetjes)
Dit bericht werd geplaatst in Uncategorized. Bookmark de permalink .

2 reacties op Rock HSB kampioen!

  1. maxim zegt:

    het was heel leuk op de toernooien!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! maxim

  2. Francien en Djan zegt:

    Hoi Rock , echt super goed hoor , van harte gefeliciteerd !
    Groetjes van Djan en Francien

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s