Saad doet van zich spreken in zijn eerste Grand Prix wedstrijd

Zaterdagmiddag deden negen Pionnetjes mee aan de een na laatste Grand Prix van de HSB in Delft. En al gelijk in zijn eerste optreden wist ons nieuwe pionnetje Saad grote indruk te maken. Acht partijtjes won hij op rij en dat niet alleen, hij zette bijna iedereen mat alsof het de gewoonste zaak van de wereld was. Maar zijn laatste tegenstander kon het ook. Saad verloor nog een potje en besloot met remise. Heel opvallend voor deze kleine pion is dat hij al behoorlijk de spelregels kent en zijn tegenstanders daar ook regelmatig (indien nodig met hulp van de arbiter) op wijst. Ja, eerlijk is eerlijk. Saad schaakt ook op school (de Piramide) met veel oudere kinderen en leert wel van zich afbijten. Dat levert hem nu heel wat puntjes op. Grappig detail is dat zelfs de tafelleider af en toe behoorlijk onder de indruk was. Je kon het van zijn gezicht af lezen.

Grote zus Javeria was er ook voor het eerst, viel niet in de eerste prijzen, maar leverde met name in het begin van het toernooi prachtige partijen af. Meester Frank zag heel wat stellingen die zomaar uit het stap 1+ boek zouden kunnen komen. En dat hebben we nog helemaal niet gedaan. En dat ging allemaal goed…. Hoe kan dat nou? Het lijkt wel of ze al jaren bij de club is. We gaan allemaal nog veel plezier van ze hebben.

De rondlopende jeugdleider Frank was weer in zijn nopjes. Niet alleen door de voortdurende prijzenjacht (ik noem nog de eerste prijs van Rock en Diego, maar er waren er nog meer met tweede en derde prijzen), maar vooral door het spelniveau. Het lijkt wel of er met de maand beter wordt gespeeld.

Er waren vandaag heel wat pionnenstelletjes in een groep samengebracht en dat leverde natuurlijk leuke gevechten op. Kijk maar naar de foto’s.
De laatste Grand Prix wedstrijd van dit seizoen wordt gehouden op zondag 13 mei in Delft bij DSC: http://www.haagseschaakbond.nl/pdf/20120426%20GP7%20DSC.pdf
Dat wordt dan een druk schaakweekend, want een dag eerder zijn we natuurlijk met ons E-team ook al op de Nederlandse Kampioenschappen in Barneveld.
Eerst nog maar lekker schaken op de club. Volgende week eventjes niet, want dan viert de koningin haar verjaardag. Daarna een clubavond waar we het vooral gezellig gaan maken en iets leuks gaan doen (7 mei) en een week later gaan we weer lekker oefenen.

Over De Pionnetjes

Wijkcentrum Zuid Dwarsstraat 42 3114 LC Schiedam tel. 010-4267297 (algemeen nummer wijkcentrum) tel. 010-2141489 (informatie JSC Pionnetjes)
Dit bericht werd geplaatst in Uncategorized. Bookmark de permalink .

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s