Mooi NK van het E-team en de ‘zet’ van Diego

Vandaag, zaterdag 12 mei waren we met het E-team aanwezig op het NK in Barneveld. Voor het eerst. Een toernooi dat wel heel goed georganiseerd was en waar we ook met veel plezier aan terugdenken. Ons team, bestaande uit Nathaniël, Diego, Kim en Shamati heeft het goed gedaan en een gezellige dag beleefd. We waren lekker vroeg aanwezig en maakten de hersenen warm met ‘Raindropchess’.
Daarna begon het echte werk en we hebben ons behoorlijk geweerd. In het begin ging het nog niet zo goed (twee verloren), maar daarna kwam de machine op stoom. Drie gewonnen en al gelijk werd er gediscussieerd wie er die hele grote beker als eerste mee naar huis zou mogen nemen. Maar zo gemakkelijk gaat het niet. Er volgde een spannende remise tegen Rijswijk. De laatste wedstrijd tegen de Toren uit Arnhem was beslissend voor een topklassering of de middenmoot. Dat laatste werd het na flinke strijd. We kunnen trots zijn op het team: Een mooie 50% score. De teamleider heeft niet bijgehouden wie nu precies hoeveel punten heeft gehaald. Helemaal niet zo belangrijk. We waren er als team en kunnen terugkijken op een mooie teamprestatie. Alle behaalde punten werden toevallig beslist door telkens een andere speler of speelster.
De mooiste zet van het toernooi kwam van Diego. Iedereen die het zag, was verbaasd. Huh? Eerst offerde hij een toren door een gedekte pion te slaan. Daarna kon hij wel mooi een aftrekaanval geven met schaak van het kopstuk (zijn andere toren) en damewinst door het staartstuk (zijn dame). Nou, volgens mij is dat stap 4 en kan hij dat nog helemaal niet weten. We hebben afgesproken dat Diego dit maandagavond op de clubavond maar eens even op het demonstratiebord aan de hele club laat laat zien. Wat een mooie lokzet (of offer) was dat. Frank liep de rest van het toernooi als een pauw rond. Supertrots. De pionnetjes tellen ook landelijk een beetje mee.

Rest uw teamleider nog Benjamin te danken voor het brengen en halen van het team. Gezamenlijk op stap (in één grote auto) is toch wel héél gezellig. Uitslagen, standen en véél meer foto’s zullen ongetwijfeld snel op de KNSB site verschijnen. http://nk.bdsv.com/

Over De Pionnetjes

Wijkcentrum Zuid Dwarsstraat 42 3114 LC Schiedam tel. 010-4267297 (algemeen nummer wijkcentrum) tel. 010-2141489 (informatie JSC Pionnetjes)
Dit bericht werd geplaatst in Uncategorized. Bookmark de permalink .

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s