Een kwartet aan medailles

P1020965
Vandaag speelden vier jonge Pionnetjes hun kampioenschap om de HSB titel en alle vier kwamen ze met een medaille thuis. Zeker weer een prestatie om trots op te zijn.
Een prijs voor de vierde plaats in de F-categorie werd behaald door Ismar. Hij speelde een sterk toernooi met hele goede partijen. Vooral tactisch deed hij hele slimme zetten, waar menig tegenstander met verbazing (en schrik!) naar keek. Bravo!
Yisha speelde voor het eerst mee bij de H’tjes, maar door alle toernooitjes die zij de afgelopen maanden heeft gespeeld ging dat best wel goed. Ook konden we allemaal goed zien dat zij hard gewerkt heeft op de club met haar opgaven ‘materiaal’. Ze slaat lekker stukken eraf en verdedigt ook al heel goed. Een medaille voor de derde plaats was een dik verdiende prijs. Een tweede bravo. Ga zo door.
Dan onze Pionnenkanonnen Saad en Rock. Tot de laatste ronde liep alles op rolletjes en wonnen ze al hun partijen met goed spel. Maar er waren er nog twee kandidaten die hetzelfde hadden gedaan, dus we mochten in de F en G-categorie van echte finales spreken. Saad was snel klaar en verloor op zijn eigen specialiteit: mat zetten. Dat was best wel jammer, maar hij heeft een mooi jaar achter zich en heeft veel vooruitgang geboekt. Dit hoort er gewoon een keertje bij. Dus ook voor Saad: Bravo. Rock speelde een echte finalepartij met wisselende kansen. Zijn tegenstandster kon er ook wel wat van en het slot van de partij was heel spannend. Beiden hadden een mataanval en Rock trok aan het korste eind. Jammer, maar Rock was een gelukkige 2e: Hij heeft zich toch geplaatst voor het komende NK. Dat is dan toch wel weer mooi meegenomen. Veel vierde ‘Bravo’s’ gaan we daar voor Rock wensen.
Al bij al is weer een goed (georganiseerd) en mooi toernooi geweest en de Pionnetjes danken alweer de organisatie voor alle inspanningen.

Over De Pionnetjes

Wijkcentrum Zuid Dwarsstraat 42 3114 LC Schiedam tel. 010-4267297 (algemeen nummer wijkcentrum) tel. 010-2141489 (informatie JSC Pionnetjes)
Dit bericht werd geplaatst in Uncategorized. Bookmark de permalink .

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s