Een geweldig jaar, en wat zullen we onze Pionnetjes missen in de zomer

Het was weer zover. De laatste clubavond van het schaakseizoen met de heerlijke pannenkoeken van Douwe met divers beleg en natuurlijk het kampioenschap der doorgeefschakers.
Maar eerst willen we ons aan een korte terugblik wagen. Wat een geweldig jaar hebben wij als schaakclub beleefd. Mooie prijzen behaald en kampioenen voortgebracht. Het eerste plan voor dit verslag was alles maar eens op een rijtje te zetten, maar dat is te veel om op te noemen. Scroll zelf op de site maar eens naar beneden en beleef het jaar opnieuw. Geniet er maar van.
P1030066Nu al worden de Pionnetjes één van de sterkste verenigingen van de HSB genoemd en gevreesd om hun medaillehonger. En dat is leuk. We zijn als vereniging sterk gegroeid, maar ook elk lid individueel. Iedereen heeft dit jaar zijn grenzen verlegd en is een heel stuk beter gaan schaken. Dat is veel leuker.
Terug naar de avond van de eerste juli: Er werden dus flink wat pannenkoeken verorberd, en een paar fotootjes hiervan worden geplaatst. Vanwege de goede naam die we inmiddels als vereniging hebben opgebouwd, heeft het bestuur gemeend hier enige censuur te moeten toepassen. Oudere jongens: gedraag je.
P1030072
Tijdens het doorgeefschaaktoernooi bleek niet alleen dat Richard (vader van de kampioene) niet alleen een begenadigd fotograaf en stukjesschrijver is, maar ook op de clubavond heeft hij zijn ogen en oren goed gebruikt. Menig talentje had het moeilijk tegen hem. Maar zoals het hoort, werd het sterkste team doorgeefschaakkampioen van Schiedam (sorry, van de Pionnetjes). Dat hun namen Nathaniël en Rock luiden zal niemand verbazen. Alle partijen werden gewonnen. Knap tweede werden Ivan en Ismar op de hielen gevolgd door Yuhao en Mark.
P1030078 P1030084P1030086P1030082Wat een mooi jaar. Nu is het zaak om lekker van de zomervakantie te genieten. Speel af en toe een partij of een toernooitje en rust goed uit. Want volgend seizoen gaan we al die koppies weer vol met nieuwe trucjes stoppen. We zullen jullie missen, maar gaan er in september weer lekker tegen aan.

Over De Pionnetjes

Wijkcentrum Zuid Dwarsstraat 42 3114 LC Schiedam tel. 010-4267297 (algemeen nummer wijkcentrum) tel. 010-2141489 (informatie JSC Pionnetjes)
Dit bericht werd geplaatst in Uncategorized. Bookmark de permalink .

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s