Dubbelpromotie in thuiswedstrijd

Vrijdag de laatste dag van januari vond de vijfde ronde van de Ron de Jong Groene Hart Cup plaats. De poules waren verdeeld over drie locaties. Jeugdschaakclub De Pionnetjes ontving teams van de poules 2B en 4B. Naast twee eigen teams, ontvingen wij in poule 2B RSR Ivoren Toren 1, Klim Op 4 en Klim Op 5. Tegenstanders in poule 2B waren RSR Ivoren Toren 2, Spijkenisse 2 en Messemaker 3.

Locatie was het vaste ‘thuishonk’ van De Pionnetjes, de nieuwe, fris ingerichte basisschool Het Talent. De vijfde ronde was dus een thuiswedstrijd. Kon dit thuisvoordeel, met de mysterieuze ‘twaalfde speler’ waar ze het bij voetbal altijd over hebben, ook tot winst leiden? Opsteker was dat de twee teams in volle sterkte aan de wedstrijden begonnen, met een reserve voor beide teams, Kim voor het eerste team en Dana voor het tweede team.

Kim start in de eerste ronde gelijk op bord 4. Team 2 gaat heel voortvarend van start. Al na een minuut gaat parmantig en zelfbewust de vinger van Yuhao omhoog. Mat! Zo het eerst punt is alvast binnen, een mooie opsteker. Al snel daarna kan de spelleider opdraven bij team 1: Nik meldt ook een snelle mat. De overige wedstrijden eindigen ook bijna allemaal in winst. Team 2 haalt het maximale aantal punten, team 1 laat slechts een half punt liggen. Een lekker begin.

In de tweede ronde valt Dana in. Ismar en Yuhao zijn opnieuw goed op dreef en winnen hun partijen. Op bord 1 en 4 is meer tegenstand. Uiteindelijk moeten in deze ronde de punten gedeeld worden met RSR Ivoren Toren 2. Het eerste team speelt tegen RSR Ivoren Toren 1. Op bord 1 moeten Welmoed en Leonardo Ayala erg lachen, omdat ze beiden een beetje de draad kwijt zijn bij de opening. Diego speelt in deze ronde het langst, maar hij staat in de eindfase op voordeel en zijn tegenstander geeft onder tijdsdruk op. Team 1 haalt drie punten in deze ronde.

In de derde en laatste ronde zijn Kim en Dana beiden weer van de partij. Team 1 speelt tegen Klim Op 4. Veel ‘girl power’ aan deze tafel, met drie meiden aan de kant van Klim Op en twee aan onze zijde. Op bord een, twee en drie wordt de winst binnengehaald. Op bord 4 is het tot aan het eind toe heel spannend. Rond het bord van Kim en haar tegenstandster Kimmily vormt zich een groepje toeschouwers. Uiteindelijk valt de vlag aan de kant van Klim Op, waarmee vier punten uit vier wedstrijden zijn gehaald. Bij team 2 blijft het op eerste en tweede bord lang spannend. Quint wint op bord een, op bord twee wint echter de tegenstander. Op bord drie en vier was de uitkomst eender, waardoor De Pionnetjes 2 twee punten haalt in de laatste ronde.

Na optelling van de punten, blijkt dat beide teams van De Pionnetjes een uitstekend resultaat hebben behaald. Ze worden afgetekend eerste in de vijfde ronde van het toernooi, team 1 met maar liefst 10,5 punten en team 2 behaalt een mooie score van 8 punten. Twee eerste plaatsen dus, waardoor beide teams promoveren. Complimenten voor alle deelnemers!

Het ontvangen van de Groene Hart-teams, was een mooie ervaring voor het organiseren van de de 5e Grand Prix van de Haagse Schaakbond. De Pionnetjes organiseert deze Grand Prix en de locatie is opnieuw Basisschool Het Talent. Leg dit toernooi alvast vast in de agenda: zaterdag 22 februari.

Zie het bericht hieronder voor de uitslagen.

Impressie van de ontspannen speelronde van de Groene Hart Jeugdcup.

Impressie van de ontspannen speelronde van de Groene Hart Jeugdcup.

Over De Pionnetjes

Wijkcentrum Zuid Dwarsstraat 42 3114 LC Schiedam tel. 010-4267297 (algemeen nummer wijkcentrum) tel. 010-2141489 (informatie JSC Pionnetjes)
Dit bericht werd geplaatst in Uncategorized. Bookmark de permalink .

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s