150 deelnemers bij eerste Grand-Prix in Schiedam

DSC_7657Maar liefst 150 talenten melden zich op zaterdag op het Talent om deel te nemen aan de eerste Grand-Prix ooit gehouden in Schiedam. Na wat parkeeruitdagingen en kleine opstartprobleempjes doordat niet helemaal alle inschrijvingen waren doorgekomen, kon iedereen toch lekker aan de slag. De mooie hal beneden was het strijdtoneel voor de hogere groepen die met klok speelden en in de lokalen boven konden de kinderen in alle rust hun partijen spelen. DSC_7788Hoewel het aantal stoelen niet overhield, lukte het de meeste ouders toch een plekje in de gezellige centrale hal te vinden. Door het grote aantal veelal ervaren mensen dat bereid was een groepje te leiden, verliep het toernooi bijna vlekkeloos. Natuurlijk droegen hier ook alle spelers aan bij: zij zorgden natuurlijk ook zelf voor de  zeer sportieve sfeer en bleven keurig van alle spullen van school af.

Als organisatie hebben we natuurlijk niet alle partijen kunnen volgen, maar duidelijk was wel dat de 20 spelers van de Pionnetjes zich kranig wisten te weren, want een flink aantal zat in een sterke groep. Ivan speelde in de formule A-groep en wist daar toch nog twee punten te behalen. Oud-lid Youri Verlinde behaalde met zijn nette 4e plek een pechvogelmedaille. Nik, Rock, Faith en Ismar konden het in de ingelaste Formule-groep niet bolwerken tegen Guy Kanbier. DSC_7809

Diego wist wel een mooie 3e prijs te bemachtigen in groep 1.

DSC_7799

Kim had het zwaar in groep 3 met een aantal sterke Rotterdamse spelers, maar wist toch nog een punt te halen.

DSC_7875Dana kwam net een puntje tekort voor een prijs in groep 11, maar Joi haalde heel knap op zijn eerste toernooi wel een 3e prijs in groep 12.

DSC_7770Britt kwam net een halfje tekort in groep 18, maar heeft echt goed zitten te schaken en met iets meer ervaring gaat die zeker ook nog vaak in de prijzen vallen.

Hetzelfde geldt ook voor Benjamin die het niet lukte om bij de bovenste helft te komen in groep 19, maar het is ook voor hem nog pas zijn eerste toernooi en de opgedane ervaring zal ook bij hem een volgende keer goed van pas komen.

In groep 23 zaten drie Pionnetjes, waarvan Han en Christian (ook voor de eerste keer deelnemen aan een Grand-Prix) in de prijzen wisten te vallen. Wolf dit keer helaas niet.

DSC_7721In groep 24 mochten 5 pionnen het samen met Ciro uitvechten. Ciro trok aan het langste eind, maar Quinten en Emma haalde een mooie 2e en 3e prijs.

Maar of er nu gewonnen of verloren werd, iedereen heeft weer toernooi-ervaring opgedaan en iedereen kan dus terugkijken op een mooi toernooi.

We willen vooral alle vrijwilligers zowel van de Pionnetjes zelf maar ook de vele groepsleiders van andere verenigingen heel hartelijke danken voor alle hulp waardoor 150 kinderen zo’n leuke middag konden beleven.

De volledige uitslag is hier te vinden. Ook is er een aparte fotopagina voor deze Grand -Prix.

Dit bericht werd geplaatst in Uncategorized. Bookmark de permalink .

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s