Finale Ron de Jong Groene Hart Jeugdcup

Op vrijdagavond 11 april vond de finale van de Ron de Jong Groene Hart Jeugdcup plaats. Tijdens de avond werd uitgebreid stilgestaan bij het overlijden van Ron de Jong, nu bijna een jaar geleden. De slotronde vond plaats bij de school waar de initiator van de Groene Hart Jeugdcup conciërge was: het Sint Laurenscollege in Rotterdam. Aan het eind van de avond sprak de oudste zoon van Ron de Jong over de passie van zijn vader voor clubschaken in het algemeen en jeugdschaken in het bijzonder.

IMG_0971A IMG_0972A

De Pionnetjes was met twee teams aanwezig. Het eerste team speelde in poule 2 en het tweede team in poule 6. Het eerste team was compleet, helaas zonder Kim die in week 6 van de Jeugdcup ook deelnam en enkele goede partijen speelde. Het tweede team moest de strijd aangaan zonder kopman Quint en Emre, die beiden verhinderd waren. Gelukkig waren er twee goede vervangers, of liever gezegd vervangsters: Dana en Yisha. Het werd echter een zware avond, met twee sterke teams in deze poule: Dordrecht 1 en Spijkenisse 2. Er werd moedig gespeeld en uiteindelijk was het verschil met Messemaker 3 slechts een halve punt, waardoor Team 2 vierde werd in de poule. Complimenten voor alle spelers en in het bijzonder voor Ismar die sterk speelde op bord 1.

IMG_0975A

Team 1 ging heel voorspoedig van start. In de eerste twee ronden werd bijna het maximale aantal punten gescoord: zeven punten uit acht partijen. Een resultaat dat uitzicht gaf op een eerste plaats in de poule. Helaas verliep de slotronde minder voorspoedig. Tegen Klim-Op 3 liet het team veel punten liggen, alleen Ivan wist te winnen en bracht het totaal op 8 punten. Klim-Op 3 werd daardoor met 1.5 punt verschil eerste. Pionnetjes 2 werd tweede, ruim voor de twee overige teams in de poule.

IMG_0982A IMG_0989A

Beide teams van de Pionnetjes mogen terugzien op een mooie teamcompetitie. Ze hebben veel toernooiervaring opgedaan en boeiende partijen gespeeld.

Over De Pionnetjes

Wijkcentrum Zuid Dwarsstraat 42 3114 LC Schiedam tel. 010-4267297 (algemeen nummer wijkcentrum) tel. 010-2141489 (informatie JSC Pionnetjes)
Dit bericht werd geplaatst in Uncategorized. Bookmark de permalink .

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s