Britt en Yisha weren zich kranig op het Nederlands kampioenschap F en G

SAMSUNGBritt en Yisha hebben zich kranig  geweerd op het Nederlands kampioenschap. Want dat het een zeer pittig toernooi zou worden stond wel vast.

Maar beide lieten zich niet uit het veld slaan door de sterke tegenstanders. In de eerste rondes lukte het ondanks goed spel telkens net niet om een punt over de streep te brengen, maar na de pauze sloegen de meiden toe: Britt won een mooie partij waarin ze simpelweg meer stukken van haar tegenstander eraf wist te slaan en bekroonde het met een mooi mat. Yisha had een wisselende partij waar ze zeker kans op winst had, maar kwam in de problemen toen haar tegenstander wist te promoveren. Gelukkig liet haar tegenstander ook een steekje vallen en werd het toch nog pat. In de ronde erna speelde Britt weer een puike partij waarbij ze een zeer spannend toreneindspel kreeg. Beide speelsters moesten razend goed opletten dat er niet een vrijpion kon promoveren en uiteindelijk leverde dit een remise op voor Britt.

Yisha kreeg nog een paar sterke tegenstanders waartegen het net niet lukte (Advies: nog iets rustiger kijken wat er allemaal geslagen kan worden!), maar sloeg in de laatste ronde genadeloos toe toen haar tegenstander de herdersmat even vergat. Beide meiden komen daarmee op 1,5 punt. Gezien de sterke tegenstand op dit Nederlands Kampioenschap zeker een prestatie waar ze trots op mogen zijn.

Sowieso was het een superdag want de organiserende vereniging de Pion (zeg maar onze grote broer) maakte er een waar festijn van voor de deelnemers. Naast de prima georganiseerde toernooiwedstrijden waren er tal van leuke nevenactiviteiten met leuke prijzen. Ook daarvan wisten Britt en Yisha er een in de macht te slepen. Als klap op de vuurpijl kwam supergrootmeester Anish Giri (nog maar net 18 jaar, maar al bijna top 10 van de wereld) langs om de prijzen uit te reiken. Britt mocht met deze supergrootmeester op de foto. Eentje om te bewaren!!

Al met al een zeer geslaagde dag en iets voor alle jonge Pionnetjes om naar toe te werken volgende jaar! Gewoon hard trainen en veel toernooien spelen en iedereen heeft kans zich te plaatsen via de voorronde in de HSB.

Alle eindstanden van dit jaar zijn te vinden op http://www.nationalepupillendag.org

Dit bericht werd geplaatst in Uncategorized. Bookmark de permalink .

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s