Geslaagde voorronde PK-CD

Voor het tweede achtereenvolgende jaar mochten wij als Pionnetjes de voorronde voor de Persoonlijke kampioenschappen in de C- en D-categorie organiseren. Dat we van deze voorronde vorig jaar ook al een feestje hadden gemaakt, bleek wel uit de goede opkomst: 11 kinderen meer dan vorig jaar hadden de weg naar Schiedam weten te vinden.

SAMSUNG CSCMet het Talent hadden we een hele mooie speellocatie voor dit toernooi. Tussen de ronden door kon er geschaakt worden met het grote buitenschaakspel, worden getafeltennist en lekker gevoetbald worden op het plein. Natuurlijk was er binnen ook genoeg te doen. SAMSUNG CSC Naast natuurlijk het spannende officiële toernooi (met veel partijen die pas ver in het eindspel beslist werden), kon er ook geschaakt worden tegen onze eigen Schiedamse Beer. Youri Verlinde nam het met 2 minuten op tegen C-spelers en zelfs met 1 minuut op tegen D-spelers. Hoewel Youri duidelijk de meeste partijen wist te winnen, sleepten toch heel wat spelers een mooie gekleurde schaakstuksleutelhanger in de wacht.

SAMSUNG CSCNaast deze uitdaging, was er ook nog de mogelijkheid het bouwkundig inzicht te laten zien. Onder strenge controle van opper-opzichter John kon met een volledig schaakspel een zo hoog mogelijke toren worden gebouwd. Dit bleek nog niet mee te vallen, maar de Pionnetjes bleken hierin wel het meest bedreven: Diego wist een hoogte van 30 centimeter te bereiken, Kim kwam tot 28 centimeter en Shamati wist met een halve centimeter meer Albert net de loef af te steken.
SAMSUNG CSC

Iedere deelnemer kon tussen de ronde tegen inlevering van een van zijn consumptiebonnen of tegen een zeer schappelijke prijsje iets lekkers halen. Saryan, Lixim en Douwe van harte bedankt voor de fijne service!

SAMSUNG CSC

 

De wedstrijdleiders Eric van der Marel en Frank Thoma (zeer goed geassisteerd door Max Kanbier en Winston van Ee) hadden de vaart er gedurende de middag goed in. In beide categorieën bleek het deelnemersveld zeer aan elkaar gewaagd en daardoor wist slecht een speler ongeslagen te blijven. Willard Roepers wist met 6 uit 7 schitterend ongedeeld als eerste te eindigen. SAMSUNG CSCHij speelde slechts remise tegen Jasper Luijendijk en Bas Sevink. Deze eindigden samen met Penn Schneider op de gedeelde tweede plek. Verder plaatsten zich nog direct voor de finale: Shamati Willemse, Jesse van Dongen, Ismar Jeginovic, Rock Nehizena, Yuhao Chen en Niels van der Meer. Of het aan zijn naam lag weten we niet, maar hij had wel net een half weerstandspuntje meer dan Elton Veerkamp en Peer Wijshoff die eveneens (net als Thomas den Bakker en Willem de Wolf) 4 uit 7 hadden gescoord.

Zie hier verder de volledige eindstand van de D-categorie.

SAMSUNG CSCIn de C-categorie was het niet minder spannend. Hier knokte Cor Kanters zich na een misser in ronde 2 tegen Dusan Cvetkovic knap terug naar de gedeelde eerste plek samen met Alexander Rietveld. Deze had echter wel 3 weerstandspunten meer en kon als eerste zijn lag slaan op de goed gevulde prijzentafel. Hij ging voor een joekel van een chocoladeschaakspel. Alleen met het bord al kan hij wel tot Sinterklaas vooruit! SAMSUNG CSCBram Albertus wist met 5 uit 7 beslag te leggen op de ongedeeld derde plek. Noud van der Togt, Berke Yigitturk en Johan Heskes volgende op slechts een half puntje hierachter. Dusan Cvetkovic, Thomas Luk en Diego Kaersenhout haalde 4 punten en Aurelius Wijtsma plaatste zich eveneens direct voor de finale. Kaido Lorenzo die ook 3,5 punt had, mag nog hopen dat er een extra plekje is en dat hij alsnog aan de voorronde kan deelnemen.

Zie hier verder de volledige eindstand van de C-categorie.

SAMSUNG CSCDe organisatie kijkt met een zeer goed gevoel terug op een hele leuke middag.

Iedereen die hieraan heeft bijgedragen heel hartelijk dank!

Extra foto’s zijn terug te vinden op de fotopagina.

Dit bericht werd geplaatst in Uncategorized. Bookmark de permalink .

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s