Groene Hart teams in de prijzen op finale-avond

Beste Schakers

Het was weer de laatste ronde van de Groene Hart Cup het jaar 2017. Het is altijd weer spannend deze ronde omdat er b.v. gekeken wordt naar de schakers met de meeste punten van het afgelopen seizoen en ook omdat er prijzen worden toegekend aan de beste teams.

Na een beetje rumoerig begin ging de eerste ronde van start. Hier moesten ze het opnemen tegen Pionier 1. Het was een flitsende start omdat Christiaan zijn tegenstander vrij snel versloeg. De tegenstand was hoog maar ondanks dat wisten de Pionnetjes 1 een score te halen van 50 % . Dat waren dus twee punten. Ook heeft Ismar tot de laatste minuut gestreden en zo  geprobeerd een punt binnen te halen. Gewoon niet opgeven iets wat een goede instelling is !!!

De tweede ronde begon  eigenlijk vrij snel na de eerste . Nu moesten ze tegen Klim Op 3 .Op zo een toernooi heb je altijd de hoop dat onze Pionnetjes voor een stunt kunnen zorgen. In dit geval  was het verloop van deze ronde hetzelfde als de voorgaande. Ook hier werd een score van 2 punten gehaald.

Nauwelijks bekomen van de tweede ronde gingen ze voor de laatste ronde .

Ging het dan toch gebeuren ?

In deze ronde moesten ze tegen Klim Op 4 . Hier wisten ze 3 punten te halen wat het totaal op 7 punten bracht.

Nu was het wachten op de prijsuitreiking maar ineens kwam het bericht dat er een snelschaakwedstrijd van maximaal 5 minuten moest komen tussen een teamlid van de Pionnetjes 1 en een teamlid van de Klim Op 3. Dit omdat ze een gelijk aantal punten hadden. Het ging immers om de tweede plaats.

Na overleg ging Diego ervoor ! Het ging goed want na twee minuten was het afgelopen. Zijn tegenstander maakte een fout wat hem de overwinning opleverde. Door deze overwinning pakten de Pionnetjes 1 de tweede plaats in poule 2.

Een resultaat waar jullie trots op kunnen zijn. !!!

Ook het tweede team deed het prima en pakt eveneens een 2e plek in poule 3

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Week 7 poule 2 na ronde 3 BP MP WP SB
1. De Pionier 1 8.0 5 16.0 12.50
2. De Pionnetjes 1 7.0 4 17.0 9.50
3. Klim-Op 3 7.0 3 17.0 5.50
4. Klim-Op 4 2.0 0 22.0 0.00
Week 7 poule 3 na ronde 3 BP MP WP SB
1. Messemaker 1 10.0 6 14.0 14.00
2. De Pionnetjes 2 8.0 4 16.0 6.00
3. Spijkenisse 1 4.0 2 20.0 2.00
4. RSR Ivoren Toren 2 2.0 0 22.0 0.00
Dit bericht werd geplaatst in Uncategorized. Bookmark de permalink .

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s