Mooie scores bij het Klim-Op jeugdtoernooi

Vandaag waren we met een groot team van 7 spelers en 2 ‘gasten’ aanwezig in Capelle aan de IJssel bij het goed georganiseerde jeugdschaaktoernooi van meester Jan Sijbesma en zijn staf. Dank jullie wel voor dit mooie toernooi en de gezellige dag.

Zeven clubleden en twee ´gastspelers` hadden hun weg gevonden met behulp van een team van ouders die bereid waren gevonden de kinderen te brengen: Nik, Ivan, Diego, Shamati, Nathaniël, Mark en Ivan. En wie waren dan die gasten? Twee jongens van scholen waar Frank ook les geeft: Tom en Levi.

Het was erg gezellig en hoewel de dag lang leek, was het voorbij voordat we het wisten. Twee mooie prijzen mochten we meenemen. Die gingen naar de inmiddels al als bekend staande bekerverzamelaars uit Maassluis: Shamati won met een mooie score van 4 uit 7 de beste meisjesprijs en Nathaniël bewees met zijn derde plaats dat hij ook bij toernooien van de RSB tot een toppertje is gaan horen. Vooral in de eindspelletjes slaat hij vaak cool toe.

Nik deed mee in de hoogste groep, draaide goed mee in de subtop en scoorde 4,5 uit 7 met een mooie TPR van 1139. Bravo.
Ivan had de eer om de laatste ronde op bord 1 te mogen spelen. Een teken van een goed toernooi en dat was het ook. Een gedeelde zesde plaats. Hij gaat hard vooruit. Vorige week ook al zo’n prachtige aanvalspartij gespeeld op de WSN.

Mark heeft lekker meegedraaid en zijn partijtjes gewonnen: 4 uit 9.
Hetzelfde geldt voor Diego: 4,5 uit 7 is een mooie score en wat gaat hij vooruit. Sinds hij rechtop zit ziet hij ineens veel meer!

Het meest geleerd is volgens mij door Dana. Drie keer gewonnen vandaag, maar er zijn haar heel veel dingen duidelijk geworden. Lekker ongedekte stukken slaan en je eigen stukken veilig neerzetten helpt al heel veel. Dana weet nu ook dat 3 keer heen en weer zetten met één stuk nog geen remise is en ook dat het wel fijn is als je koning veilig staat.
Sef, wat ga ook jij goed vooruit! Je werkt hard en regelmatig in stap 1 extra, en de resultaten komen dan vanzelf. 4 keer gewonnen!

Al bij al een mooi toernooi, ook omdat de sfeer onderling heel erg goed en leuk is. Ook goed en nuttig omdat je in een toernooi net zoveel leert als tijdens vier lessen of nog wel meer. Goed gedaan allemaal.

Over De Pionnetjes

Wijkcentrum Zuid Dwarsstraat 42 3114 LC Schiedam tel. 010-4267297 (algemeen nummer wijkcentrum) tel. 010-2141489 (informatie JSC Pionnetjes)
Dit bericht werd geplaatst in Uncategorized. Bookmark de permalink .

2 reacties op Mooie scores bij het Klim-Op jeugdtoernooi

  1. Jan Sijbesma zegt:

    Beste Pionnetjes,

    Erg leuk, dat verslag van ons 32e Klim-Op-jeugdschaaktoernooi! En ook fijn, dat er zo veel Pionnetjes bij waren. Meedoen is nog altijd het belangrijkst, maar winnen is toch ook erg fijn! En inderdaad een aantal Pionnetjes deed mee in de top. Dat zal andere Pionnetjes alleen maar aanmoedigen om ook aan toernooien mee te doen en de kinderen, die er al waren om nog sterker te worden in deze prachtige denksport! Hopelijk tot volgend jaar op het 33e Klim-Op-jeugdschaaktoernooi! En iedereen fijne feestdagen!
    Jan Sijbesma (organisatie Klim-Op-jeugdschaaktoernooi)

  2. Nog veel meer foto’s kan je vinden op: http://www.ssv-klimop.nl
    Frank

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s