Gefeliciteerd Pionnetjes

Afgelopen maandag was het diplomaschaak waaraan iedereen meedeed. De spanning was vooraf best wel een beetje te snijden maar de avond verliep probleemloos en ook was het weer reuze gezellig. Formidabele resultaten werden er geboekt: Er deden 22 pionnetjes me en de gemiddelde score was ruim een acht.
Voor het eerst hadden we ook clubexamens voor de extra stappen om kinderen te belonen die de lange weg van de extra stappen- boeken afgelegd hebben en dat was een groot succes.
Als eerste was ons jongste lid klaar met zijn examen. Saad deed dat voor het eerst en meteen maar opstapje 2. Alsof hij nooit anders had gedaan. Daarna druppelde als snel de rest binnen.
Frank kon inmiddels de spanning niet meer aan en besloot van de nood een deugd te maken. Hij had het plan opgevat buiten in het zonnetje met ons nieuwe kleuterlid Sam en Sachar een les ‘levend schaak’ te doen. Nou, dat trok wel bekijks. Binnen vijf minuten deden de buurtkinderen mee en werd het hartstikke leuk.
Toen hij na 20 minuten weer binnen kwam was de helft van de examinandi al klaar en zaten lekker in het kleine lokaal te spelen. Nou, dat deden Sam en Sachar dus ook maar en het werd steeds leuker. Simpele spelletjes kunnen ook heel leuk zijn en al snel schoven Dana en Rock bij. Iedereen was vol goede moed over de afloop van de examens. Gezelligheid en goed presteren gingen deze bijzondere avond hand in hand.
Eventjes over acht kwam het verlossende woord van Johan Voorberg die namens de HSB de examens afgenomen had. Iedereen was geslaagd, en nog met mooie punten ook. Er was zelfs twee keer een 10 (tien!) gehaald en wel door Nik (stap 2) en Javeria (stap 1 extra). Kijk allemaal maar naar de foto’s en geniet er maar van. Dolf en Frank zijn trots op jullie.
Na deze avond is het clubjaar bijna afgelopen. Volgende week is het extra vroeg beginnen. Al om zes uur wordt het pannenkoeken eten en het kampioenschap doorgeefschaak van de club gehouden. Ook worden dan de prijzen van de competitie nog uitgereikt.
Dus allemaal weer komen!
Alle foto’s zijn te zien op: http://www.mijnalbum.nl/Album=X7PXGN3B

Over De Pionnetjes

Wijkcentrum Zuid Dwarsstraat 42 3114 LC Schiedam tel. 010-4267297 (algemeen nummer wijkcentrum) tel. 010-2141489 (informatie JSC Pionnetjes)
Dit bericht werd geplaatst in Uncategorized. Bookmark de permalink .

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s