Afsluiting van het seizoen, zoals het seizoen was…..

Wat bedoelen we daar nu mee? Wel, afgelopen maandagavond sloten de pionnetjes hun schaakseizoen af en deden dat zoals het hele seizoen verlopen was: Met heel veel gezelligheid en spelplezier. En toch werd er ook weer hard geknokt om de doorgeefschaaktitel van 2012. Helemaal zoals de Pionnetjes zijn. We zijn inmiddels een hecht vriendenclubje geworden en de opkomst op de clubavonden dit jaar is geweldig geweest. Daarvoor dankt het bestuur natuurlijk in eerste plaats de ouders, die door weer en wind hun kinderen naar de dwarsstraat brengen.
De avond begon met het inmiddels traditionele pannenkoeken eten, waarbij vele ouders hun steentje bijgedragen hebben in de vorm van beleg, fruit, salades, vla, slagroom en ijs. Jammie, jammie. Met al die spulletjes werden de pannenkoeken aangekleed die een dag ervoor bereid waren door Douwe. Hiervoor natuurlijk de hartelijke en smakelijke complimenten van iedereen die gesmuld heeft. Wat een werk moet dat geweest zijn, maar als er zo smakelijk van de tafel gebruik wordt gemaakt, moet dat wel voldoening geven. Dat ook de jeugdleiders zich in dit opzicht niet onbetuigd hebben gelaten, is wel duidelijk aan de bijgeplaatste foto’s te zien.
Na al dit heerlijks was het natuurlijk tijd voor actie. Het traditionele doorgeefschaakkampioenschap waaraan dit jaar 16 teams meededen. De hulp moest worden ingeroepen door twee ouders, die twee teams compleet maakten. De ons aller bekende Benjamin en Marianne, de moeder van Welmoed. Dat zijn natuurlijk de gevaarlijksten, oppassen geblazen dus: Gekoppeld aan Seyit werd zij dan ook met 5 punten gedeeld eerste. Een eer die zij moesten delen met Youri en Ayse. Alle vier gefeliciteerd. Een zeer eervolle derde plaats was voor Faith en Jahny met 4,5 punt. Ook al van die vechtertjes. Welmoed en Mehmet mochten als vierde ook nog een greep van de kadotafel doen. Spannend was het zeker en elk team heeft toch zeker twee punten gehaald.
Nu zeggen de oplettende lezertjes natuurlijk: “Wie zijn dat allemaal? Mehmet, Ayse, Jahny en nog niet genoemd Emre, Selin en Ali. Zij zijn lid van de Wijksportvereniging Nieuwland uit Schiedam, een soort zusterclub die op woensdag bij Frank les hebben. Zij horen ook een beetje bij de Pionnetjes en we hopen allemaal dat ze het bij ons op maandag zó gezellig hebben gehad dat ze volgend jaar een paar keertjes terug komen.
Deze superavond werd besloten met de prijsuitreiking van de competitie van het afgelopen half jaar. Eerste prijzen in de drie groepen waren achtereenvolgens voor Nathaniël, Welmoed en Maxim. Gefeliciteerd. Nathaniël, jullie weten het wel, die bekerverzamelaar uit Maassluis, won ook nog eens de laddercompetitie en ging dus weer rijk beladen naar huis. Is daar al een prijzenkast aangeschaft? Voor de volledige uitslag van de diverse competities verwijs ik graag naar de standen op de site.
Als laatste waren er nog aanmoedigingsprijzen. De eerste voor ons kersverse lid Sam, nog maar 4 (vier!) jaar oud. Al een maandje of twee is hij lid en hij heeft plezier voor twee. Vanavond had hij het tussen al het geweld van die grote meiden en knullen zwaar, maar hij stond zijn mannetje. Aanmoedigingsprijzen waren er ook voor twee meiden van de WSN: Selin en Ayse. Een half jaartje lid, geloof ik en die gaan dus gewoon volgende week woensdag hun loperdiploma al halen en nog voor de Kerst stap 1. Op woensdag zijn het trouwe leden, die altijd vrolijk binnenkomen. Dank jullie wel voor jullie trouwe komst op woensdag en ga zo voort.
Nick was er ook helemaal spiksplinternieuw vanavond. Hij komt van een school in Rotterdam (Samsam) en is op zoek naar een leuke schaakclub. Nou, ik denk dat wij vanavond wel ons visitekaartje hebben afgegeven. Tesse kwam mee met Welmoed en kon best wel een houtje schuiven. Met Nik (zonder c) vormde ze een ijzersterk team.
Leuk ook dat de oud-leden Youri en Tristan op deze avond aanwezig waren. Zij zijn net als jullie allemaal begonnen bij de Pionnetjes en inmiddels kanonnen achter het schaakbord.
De foto’s die vanavond genomen waren, zijn van John, de vader van Diego. Hij hielp Frank uit de brand, want die had zijn fototoestel vergeten. Dank je wel, John.
Wat een mooie avond en wat een mooi schaakjaar. Dit belooft veel voor het volgend seizoen. We beginnen weer op maandag 3 september met een lekker avondje schaken. Dan wordt ook bekend gemaakt wie in welke groep gaat trainen en welke werkboeken we daarbij zullen gebruiken. Dolf en Frank hebben er nu al zin in…..
Allemaal een fijne vakantie en speel af en toe eens een potje.

Meer foto’s zijn nog te zien op: http://www.mijnalbum.nl/Album=XEDVGWOJ

Over De Pionnetjes

Wijkcentrum Zuid Dwarsstraat 42 3114 LC Schiedam tel. 010-4267297 (algemeen nummer wijkcentrum) tel. 010-2141489 (informatie JSC Pionnetjes)
Dit bericht werd geplaatst in Uncategorized. Bookmark de permalink .

Een reactie op Afsluiting van het seizoen, zoals het seizoen was…..

  1. Wat een hardstikke leuk stuk over de slotavond. Het was voor ons de eerste keer dat we er bij waren en we vonden het heel gezellig! Maxim en Rita

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s