Successen in de eerste ronde van de Groene Hart Jeugdcup


Afgelopen vrijdag waren we met twee teams aanwezig in de strijd om de Groene Hart Jeugdcup. Het tweede team promoveerde en het eerste degradeerde aan het eind van een lange avond. Toch kunnen we spreken over een succesvol verloop van deze eerste ronde. Lees mee.
Het tweede team speelde de sterren van de hemel onder leiding van kopman Mark. Hij won alle partijen in koelbloedige stijl. Heeft ook al veel toernooien gespeeld en dat is goed te zien. Toekijkende fans houden dan desondanks wel eens hun hart vast. Zij zien de ene na de andere stap 2 truc met succes voorbij komen, maar dan komt het eindspel. Het is daar vaak net geen ‘pat’. De fans zien dat, maar weten niet of Mark dat dat ook ziet. Jawel, hij ziet het toch ook wel en redt zich er uit. Slim als hij is houdt hij ook de klok goed in de gaten. Alle wedstrijden werden overtuigend gewonnen en dus moeten ook Welmoed, Quint en Faith goed gespeeld hebben. Ja, dat is ook zo. Gefeliciteerd met de promotie. Maar vooral ook gefeliciteerd met dit eerste optreden als ‘team’, want dat waren jullie echt. Een hecht team, waarbij alle leden met de anderen meeleefden. Mooi om te zien.
Het eerste team degradeerde jammer genoeg maar ook hier was de eerste bord speler van de Pionnetjes een waardig kopman. Na een spannend verloop van de wedstrijden moest Nik een beslissingspartij spelen om degradatie te voorkomen. Ook hier weer koelbloedigheid dat de boventoon voerde. Ondanks de vijf minuten bedenktijd voerde hij rustig zijn zetten uit en kwam een stuk voor. Daarna volgde een koningsaanval met een paardenoffer en een eenvoudig mat in twee. Zijn tegenstander zag dit tot onze grote spijt ook en vond een vluchtweg. Nog steeds (zo bleek later) kon Nik mat in drie zetten, maar dat was moeilijk te zien als je nog maar 20 seconden op de klok hebt. Nik verloor een stuk, het stond weer gelijk, maar ging door zijn vlag. Maar vriend en vijand vond deze partij, ook al was het er eentje met snelschaaktempo, een hele mooie en spannende partij. Degradatie is dan wel een beetje jammer, maar we komen terug in de tweede groep. Dat is zeker.
Dit verslag ging hoofdzakelijk over de kopmannen. Dit omdat Mark en Nik en opvallende rol speelden. Een volgende keer hoop ik mijn blik weer op andere spelers te richten.

Een speciaal dankwoord ten slotte aan de chauffeurs en teamleiders. Alles was keurig geregeld en vrijwel iedereen was zoals het hoort ruim op tijd aanwezig. Dan kun je nog even voorbereiden, een praatje maken en tot rust komen.
Dank ook aan schaakvereniging Spijkenisse, die deze openingsavond tot een festijn maakte.

Met plezier uw verslaggever,
Frank

Over De Pionnetjes

Wijkcentrum Zuid Dwarsstraat 42 3114 LC Schiedam tel. 010-4267297 (algemeen nummer wijkcentrum) tel. 010-2141489 (informatie JSC Pionnetjes)
Dit bericht werd geplaatst in Uncategorized. Bookmark de permalink .

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s