PK Wassenaar, spannend en toch erg gezellig

Er waren zaterdag 47 kinderen op komen dagen voor de voorronde van de Persoonlijk Kampioenschappen die over een paar maanden worden gehouden. De beste tien van de C – en D groepen zouden zich hiervoor plaatsen. Doordat er zoveel Pionnetjes aanwezig waren, was er regelmatig sprake van een broeder- of zusterstrijd achter het bord. Met als hoogtepunt de partij in de laatste ronde tussen Javeria en Saad. Door grote zus gewonnen.
Diego op bord één Rock en Mark Saad en Javeria Toren + koning / koning. Netjes uitgetikt
De honger naar wedstijdjes spelen was na de lange grote vakantie zó groot dat ook Pionnetjes, die eigenlijk nog veel te jong waren, zich hebben ingeschreven. Gewoon om lekker te kunnen schaken en veel, heel veel te leren. En dat hebben ze gedaan. Veel gespeeld en veel geleerd. En het ging nog helemaal niet zo slecht. Javeria, Saad en Rock hebben het best goed gedaan met vier, drie en twee punten. Javeria was een jaar te jong, Rock drie jaar en Saad zelfs vier. Dat belooft wel wat voor de schaaktoekomst van deze kinderen. Diego, ook nog een jaar te jong, scoorde zes punten en plaatste zich hierdoor met een achtste plek voor de finale. Diego begon het toernooi erg sterk en speelde zelfs een keer op bord één. Mark eindigde met 5,5 punt op weerstandspunten als 11de nog net niet. Maar is daarmee wel eerste reserve.

In de C-groep deden Welmoed en Faith natuurlijk hun uiterste best om mee te draaien en Welmoed scoorde 4 uit 9. Faith een halfje minder. Heel behoorlijk, zeker als je eraan denkt dat beide dames nog helemaal niet zo lang aan wedstrijdschaak doen. Ze komen regionaal nog iets te kort, maar werken allebei erg hard en maken veel progressie. Ga zo door.
Nathaniël (een jaar te jong nog voor deze categorie) deed het naar behoren. Met tijd en wijlen zag ik hem weer geconcentreerd achter het bord zitten en ook goed het eindspel uitspelen. Hij eindigde precies op de 10e plaats. Genoeg om zowel aan de finale van de c’tjes als d’tjes mee te mogen doen.
De organisatie was in handen van Eric van de Marel en alles liep weer op rolletjes. Op tijd beginnen met een strak tijdschema. Prima, helemaal fijn. Ondanks het serieuze karakter van het toernooi hadden de kinderen het toch enorm naar hun zin. Volgende week is het weer schaken: dan vindt de eerste Grand Prix wedstrijd plaats en spelen we in groepjes van zes. Met de lessen van vandaag in ons achterhoofd en nog een training op maandagavond gaat dat helemaal goedkomen.
Ten slotte nog een tip voor iedereen en een pluim voor Rock: speel niet zo snel allemaal. Af en toe staan de begeleiders met ogen groot als schoteltjes van verbazing te kijken. Heel veel partijtjes zijn binnen vijf minuten voorbij. Waarom zo snel? Neem allemaal eens een voorbeeld aan Rock. Die speelt op het moment rustig en kijkt ook goed naar de mogelijkheden van de tegenstander. Frank ziet dan ook gelijk dat het stap 1+ boek waar we nu uit werken, op Rock een goede invloed heeft.
Ook de ouders van onze Pionnetjes gaan zich steeds meer in het spelletje interesseren. Daarvan getuigt deze foto van de ouders van Saad en Javeria. Zou het niet eens tijd worden om een seniorenafdeling te gaan oprichten?
Alle uitslagen kan je hier vinden:
http://www.haagseschaakbond.nl/content/view/1990/1/

Over De Pionnetjes

Wijkcentrum Zuid Dwarsstraat 42 3114 LC Schiedam tel. 010-4267297 (algemeen nummer wijkcentrum) tel. 010-2141489 (informatie JSC Pionnetjes)
Dit bericht werd geplaatst in Uncategorized. Bookmark de permalink .

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s