Twee keer tweede in de tweede ronde van de GHJC in Gouda.


Mooie resultaten dus in de tweede ronde van de Groene Hart Jeugdcup die plaats vond bij Messemaker in Gouda.
Voor het tweede team begon de avond een beetje vervelend door de mededeling dat er een team niet zou komen. We waren al met vijf spelertjes en met een ronde vrij betekende dat dat er twee spelers maar één partij zou spelen die avond. Gelukkig hebben we dan elkaar nog (doorgeefschaak) en handicapschaak tegen Frank en werd het toch nog een leuke avond.

Het eerste team heeft zich met gemak gehandhaafd. Twee keer werd het 4 – 0. Alleen het sterke team van Klim-Op 3 was nog een maatje te groot. Een mooie gedeelde tweede plaats met negen bordpunten was het eindresultaat. Poule 3 is op dit moment wel een groep waar we met redelijk gemak in mee kunnen draaien, maar het zou mooi zijn als we naar poule 2 kunnen groeien en ons daar ook kunnen handhaven. Dat gaat vast wel een keer lukken. Vandaag was Ivan hier de grote man met 3 overwinningen.


Voor het tweede was het nog heel spannend. Met 8½ punt en maar een puntje achterstand op de nummer één een tweede plaats en na afloop bleek dat één partijtje beslissend had kunnen zijn. Toen dat tot iedereen was doorgedrongen kwamen de verwijten. Gelukkig waren het alleen maar zelfverwijten als: ‘Als ik nu dit of dat…. dan hadden we…’. Daar werd nog even over nagebabbeld. De ene keer is het zus, een andere keer zo. De ene keer ‘verprutst’ Jantje het, een andere keer Pietje. Op een keer doen we het allemaal goed en spelen we een geweldig toernooi. Maar dat kan alleen als we elkaar in goede en minder goede tijden steunen. We doen in ieder geval goed mee in poule 4 en kunnen als iedereen zich zo blijft ontwikkelen als nu best nog wel eens een gooi doen naar promotie.

We zien weer uit naar de volgende keer.

Over De Pionnetjes

Wijkcentrum Zuid Dwarsstraat 42 3114 LC Schiedam tel. 010-4267297 (algemeen nummer wijkcentrum) tel. 010-2141489 (informatie JSC Pionnetjes)
Dit bericht werd geplaatst in Uncategorized. Bookmark de permalink .

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s