Een historische dag voor de Pionnetjes

DSC_1926

Voor het eerst in de geschiedenis van onze florerende club is er een team kampioen van de Haagse schaakbond geworden. Het eerste E-team, bestaande uit Diego, Javeria, Shamati en Rock heeft deze schitterende prestatie geleverd.
Bijna ging het voor de wedstrijden aanvingen nog mis. Rock (de jongste van allemaal nog) had de naast het denksportcentrum gelegen ballenbak ontdekt en aanvankelijk daar voor gekozen. Een mooie meevaller voor de zaterdag. Gelukkig kwam onze kampioen toch nog tot inkeer, koos toch maar voor een dagje schaken en presteerde op bord vier uitstekend. De anderen deden het niet minder goed en dus ging het erom spannen. De weg naar een kampioenschap is nooit gemakkelijk en één ronde voor DSC_1878het eind ging het dan ook mis. Er werd verloren van Promotie. De laatste wedstrijd was weer een gemakkelijke opgave en op de foto zien we Diego het verlossende laatste en beslissende punt scoren.Toen kon het rekenen pas echt beginnen. Drie teams op de eerste plaats metfelicitatie Dolf een gelijk aantal matchpunten. Promotie viel af door een minder aantal bordpunten en toen ging het tussen SHTV en de Pionnenkanonnen. De onderlinge wedstrijd hadden wij gewonnen en de kanonnen zijn dus tot Kampioen uitgeroepen. Hoera, hoera, hoera. Om half vijf mochten wij via een berichtje de felicitaties van onze clubvoorzitter in ontvangst nemen (zie foto).
Natuurlijk zijn we daarmee ook geplaatst voor het Nederlands Kampioenschap, dat op 25 mei gehouden wordt in Naaldwijk. Om de hoek dus.

Wie de jeugd heeft, heeft de toekomst. Het tweede E-team van de pionnetjes deed het ook uitstekend. Maar ook met dit team van de ‘younsters’ liep het in het begin niet zo gemakkelijk.
DSC_1798 Dana was wat later en we hadden natuurlijk een vervanger nodig. Maar schakers bij de pionnetjes zijn wel gewend om problemen op te lossen. Er werd gewoon weer een nieuw lid uit het blik gehaald en dus mocht Saeed (met drie jaar oud het jongste Zubairtje) zijn debuut bij de Pionnetjes maken. En daarvoor kiezen we, alsof het de gewoonste zaak van de wereld is natuurlijk een kampioenschap uit. Dit tweede team had gelijk in de eerste ronde een lastige klus, want zij werden tegen de latere kampioenen ingedeeld. Shamati was zijn tegenstander en zij nam toch geen enkel risico. En gelijk heeft ze. Eventjes niet DSC_1799opletten en tegen die ventjes sta je zo mat. Dat weten er inmiddels meer en een gewaarschuwd mens telt voor twee. Yisha verdient ook wel een bijzondere vermelding. Vrijdagavond nog met koorts op bed en zaterdag toch willen spelen. Zelfs een hevige bloedneus (verpleegd door Asmat) kon haar er niet van weerhouden om weer strijdend achter het bord te kruipen. Ze haalde het eind van het toernooi op haar tandvlees en of dat nu wel helemaal verantwoord is, dat weten de medici niet. Trainers houden wel van dat soort kinderen. Dat zijn de echte. Die moeten we koesteren.
Volgend jaar mogen die in de E-categorie op herhaling en dat belooft wat.
DSC_1928
Het C-team kon vandaag geen potten breken. De heertjes op de eerste drie borden hadden het zwaar tegen regionale en nationale topspelers. Maar haalde toch hun punten binnen. Heel positief van het schaken van Welmoed, die dan ook de topscoordersmedaille omgehangen kreeg.Tenslotte bedanken we onze fotograaf, die weer vakwerk heeft afgeleverd en alle ouders die onze schakertjes gebracht hebben en samen voor een gezellige dag gezorgd hebben.

DSC_1943_aOp naar Naaldwijk

Uw verslaggever,
Frank

 

Over De Pionnetjes

Wijkcentrum Zuid Dwarsstraat 42 3114 LC Schiedam tel. 010-4267297 (algemeen nummer wijkcentrum) tel. 010-2141489 (informatie JSC Pionnetjes)
Dit bericht werd geplaatst in Uncategorized. Bookmark de permalink .

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s