Het jojo-effect

IMG_0757Na een aantal annuleringen kon vrijdagavond 22 maart weer gespeeld worden voor de Groene Hart Cup. Onze teams waren verspreid over twee locaties. De Pionnetjes 2 speelde in Poule 3B bij Messemaker in Gouda. De Pionnetjes 2 was te gast bij schoolschaakvereniging Klim-Op in Capelle. Teamleden waren Nik, Ivan, Diego en Welmoed (die Nathaniel verving). Na de promotie in de vorige ronde speelde het team in Poule 2A. Dit niveau bleek op dit moment nog te hoog gegrepen. De Pionnetjes 2 moest zich meten met drie (te) sterke teams uit Capelle: Klim-Op 2, Klim-Op 3 en CSV 1. Er werd dapper gespeeld. IMG_0755Diego en Ivan wisten de eer te redden door twee partijen te winnen. Maar de overige partijen gingen verloren. Verliezen is geen schande tegen sterke tegenstanders en je kunt er je voordeel mee doen. Je leert bijvoorbeeld dat je door nonchalance onnodig een zwaar stuk als een toren kunt verliezen door met een pion per ongeluk een pion van je tegenstander aan te raken (en door deze onhandige actie de partij verliest). Je steekt er ook wat van op als je onvoldoende gebruik weet te maken van de tijdnood van je tegenstander die je tijdens haar wegtikkende seconden mat zet. Aan het eind van de avond in Capelle was duidelijk waarom er in de bibliotheek van Klim-Op zo’n indrukwekkende serie bekers staat te glimmen, waaronder de Groene Hart Cup-wisselbeker… Pionnetjes 1 staat weer met beide benen op de grond. Na promotie in de vorige ronde degradeert het team na deze ronde. Met een goede prestatie in de volgende ronde kan Pionnetjes 1, als een jojo, weer omhoog stuiteren door te promoveren.

Groet,
Richard

Over De Pionnetjes

Wijkcentrum Zuid Dwarsstraat 42 3114 LC Schiedam tel. 010-4267297 (algemeen nummer wijkcentrum) tel. 010-2141489 (informatie JSC Pionnetjes)
Dit bericht werd geplaatst in Uncategorized. Bookmark de permalink .

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s