Javeria en Diego op het Nederlands kampioenschap

Diego en Javeria hadden de eer om mee te mogen doen aan het Nederlands kampioenschap tot 10 jaar. Dit toernooi wordt altijd de twee dagen voor pasen gespeeld. En natuurlijk spelen hier de sterkste spelers van Nederland: Een zwaar toernooi dus!

Diego

Diego had een hele mooie eerste dag: in de eerste partij moest hij er nog even inkomen, maar daarna speelde hij vier lange en echt goede partijen. Hij wist het zelfs de latere nummer 3 (Jonas Hilwerda uit Groningen) heel moeilijk te maken en had hem zelfs op remise kunnen houden in een toreneindspel. Op zo’n toernooi merk je dat het eindspel ook heel belangrijk kan zijn!

JaveriaJaveria moest de eerste dag meteen aan de bak.  Ze moest meteen tegen Eva Zijdemans die de rest van het toernooi alles won en maar één partij remise speelde. Maar tegen Javeria had ze het erg zwaar! Javeria won een pion, maar verdedigde later een paar keer niet helemaal op de juiste manier en verloor uiteindelijk toch, maar kansloos was ze zeker niet.

In ronde twee wist ze zich prima te herstellen en in ronde drie en vier had ze goede kansen om te winnen, maar helaas lukt dat net niet. Door een overwinning in de laatste ronde kon ze toch met een goed gevoel naar huis om lekker te gaan slapen en zich op te laden voor de volgende dag.

Javeria en Saad kijken toeDiego kreeg na zijn goede spel van de eerste dag het de tweede dag zwaar maar wist toch nog knap te winnen van Victor Lucas. Zijn partijen laten zien dat hij zelfs tegen echt sterke spelers een kans maakt en als Diego zo doorgaat, gaan we nog wel meer van hem zien op Nederlands Kampioenschappen.

Dit geldt zeker ook voor Javeria die op de tweede dag maar één partij verloor en keurig op 5 punten eindigde. Klasse gedaan Javeria!

De eindstanden zijn terug te vinden op de toernooipagina.

Dit bericht werd geplaatst in Toernooien. Bookmark de permalink .

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s