Geen prijsjes, maar ijsjes

P1020984
Vandaag op 25 mei vond in Naaldwijk het Nederlands Kampioenschap voor E- teams plaats. Het 1e team plaatste zich voor dit evenement door kampioen van de HSB te worden. Het tweede team van wel heel jonge pionnetjes kwam op speciale uitnodiging. Het is de KNSB en de HSB al lang opgevallen hoe goed die kinderen bezig zijn. Zelf hadden we voor aanvang geen verwachtingen van dat 2e team. Het zou wel leuk zijn als wij geen laatste zouden worden. Hoe anders zou het lopen.
P1020975 Na vier ronden hadden beide teams vijf matchpunten en het tweede zelfs meer bordpunten! Het gevaar van een onderlinge wedstrijd werd steeds groter, maar gelukkig is dat er vandaag niet van gekomen.
Voor onze kleintjes was de dag misschien toch wel erg lang. In ronde 5 en 6 gingen de wedstrijden verloren, maar het herstel kwam in de laatste ronde en met een gelijkspel werd het toernooi met een geweldige score van zes punten afgesloten. In de middenmoot dus, terwijl het vermijden van de laatste plaats het belangrijkste doel was. Bedankt Rock (een echte kopman), Ismar, Saad en Yuhao. Oh ja, en natuurlijk Yisha die wat mij betreft het moment van het toernooi verzorgde. Al de hele dag was zij supporter en binnenkort mag zij op de pupillendag optreden. Dus vandaag was het een goed moment haar eens te laten kennismaken met topschaak. Meester Frank bracht haar naar het bord voor een partij in de zesde ronde, vulde netjes de namen in en draaide zich om. ‘Mat’ hoorde hij Yisha op hetzelfde moment zeggen. ‘Nee hè’, dacht hij. Mag ze een keer spelen is het na één minuut al afgelopen en gaat ze mat. Tot grote opluchting van uw verslaggever en ook pret bij de omstanders was het mat voor Yisha. Wat een geweldenaar.
P1020979 Het eerste team herpakte zich in de laatste twee ronden met winst en remise. Opvallend (of niet natuurlijk) was het goede spel van onze kopman Diego. Met vijf uit zeven op bord 1 tegen de Nederlandse top kan hij op een zeer geslaagd toernooi terugkijken. Hoe raar het ook klinkt, met deze score was hij niet eens topscoorder. Javeria heeft een toptoernooi beleeft. Het is bijna niet te geloven, maar zes winstpartijen is toch wel heel indrukwekkend. Waar gaat dat naar toe?
Natuurlijk waren alle topteams uit Nederland aanwezig. Gerenommeerde verenigingen als Op Eigen Wieken, Chesscool, de Toren, Zukertort en ga maar door doen hier aan mee en de Pionnetjes hebben zich hier gewoon een plaatsje tussen verworven. Hulde voor onze schakertjes.
Redenen genoeg om deze geweldige dag af te sluiten met een ijsje voor alle pionnenkanonnen.
Alle uitslagen van de teams en individueel zullen ongetwijfeld snel op de site van de HSB verschijnen. Hulde voor de organisatie die alle deelnemers nog naar huis stuurde met een gegraveerd limonadeglas.

Tot maandag,
Frank

Over De Pionnetjes

Wijkcentrum Zuid Dwarsstraat 42 3114 LC Schiedam tel. 010-4267297 (algemeen nummer wijkcentrum) tel. 010-2141489 (informatie JSC Pionnetjes)
Dit bericht werd geplaatst in Uncategorized. Bookmark de permalink .

Een reactie op Geen prijsjes, maar ijsjes

  1. Dolf zegt:

    Beide teams prima gedaan!! Jammer dat ik er niet bij kon zijn, maar volgend jaar gaan we voor nog een mooier resultaat.

    Dolf

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s