Slotavond Groene Hart Jeugdcup

Vrijdagavond vond de slotavond van de Groene Hart Jeugdcup plaats op de schitterde locatie van schaakvereniging 3-Torens in Berkel en Rodenrijs. Normaal beginnen we een verslagje met de prestaties te vermelden van onze pionnetjes, maar nu doen we dat eens anders. De organisatie van schaakevenementen kost heel veel tijd en energie. En al zeker geldt dit voor de GHJC. Wat een geregel en gedoe moet dat zijn om een heel jaar lang al die enthousiaste schakers aan de borden te krijgen op verschillende plaatsen. Hulde hiervoor. En dan ook weer zo’n gezellige slotavond organiseren waar iedereen weer iedereen ontmoet. Dank je wel hiervoor, alle vrijwilligers die zich hiervoor jaarlijks weer inzetten. Heel veel dank je wels, namens de Pionnetjes.
P1030048Wij deden deze avond lekker mee en er werden een aantal hele spannende wedstrijden gespeeld. Net als het hele seizoen al. Beide teams speelden in de klasse 3 en deden dat naar behoren. We waren niet super, maar het hele seizoen overziend kunnen we niet anders dan heel tevreden zijn. Kijk maar eens naar de foto waaruit blijkt dat we vooral als vriendenclub geweldig gegroeid zijn.P1030044
Maar schaken is schaken en we mochten toch nog een geweldig spannend moment meemaken. Welmoed mocht aan het slot van de avond nog een snelschaakpartijtje spelen. En die verlopen altijd spectaculair. Gewonnen stellingen worden dan over en weer uit handen gegeven, mat in één wordt over het hoofd gezien, toeschouwers slaan dan van verschrikking en in verbijstering hun handen voor de ogen. Maar zij staan dan aan ze zijlijn en ervaren niet de spanning die beide spelers wel kwelt. Welmoed houdt daar wel van en bleef in het eindspel het meest koel en vooral zelfverzekerd. Daarmee blufte zij gewoon haar tegenstander volledig af en een groot applaus was haar deel.
Misschien is het dan ook wel een heel leuk idee om volgend seizoen eens met een aantal liefhebbers het NK snelschaken te bezoeken op de mooie locatie van schaakvereniging ‘en passent’ in Bunschoten. Dat wij met de Pionnetjes weer van de partij zijn bij de Groene Hart Jeugcup is natuurlijk vanzelfsprekend.

Over De Pionnetjes

Wijkcentrum Zuid Dwarsstraat 42 3114 LC Schiedam tel. 010-4267297 (algemeen nummer wijkcentrum) tel. 010-2141489 (informatie JSC Pionnetjes)
Dit bericht werd geplaatst in Uncategorized. Bookmark de permalink .

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s