Vier pionnenkanonnen op de pupillendag

P1030053En zoals jullie allemaal al kunnen zien, niet zonder succes. Saad wist een gedeelde eerste plaats te bemachtigen. Gedeeld, omdat nog een jongen even veel punten had en dan wordt er naar de weerstand gekeken die ze in de weg naar de top ondervonden hebben. Zijn concurrent had het net een beetje zwaarder gehad en daarmee het geluk aan zijn zijde. Aanvankelijk zag het er na de tweede ronde helemaal niet naar uit dat ons pionnetje een topclassering zou bereiken . Saad verloor, maar herstelde zich daarna voorbeeldig. Alle partijen werden daarna overtuigend in winst omgezet. Een grote prestatie waar we als vereniging natuurlijk heel trots op zijn.
Maar we hadden meer ijzers in het vuur. In dezelfde H-categorie deed ook Yisha voor het eerst mee en hoe! Zij wist drie punten te bemachtigen en als we weten hoe kort zij pas bij de club schaakt, mag dat toch ook wel als bijzonder gezien worden.
Rock mocht het een groep hoger proberen en heeft dat ook heel goed gedaan met een score van vier punten en een paar mooie overwinningen in de stijl van stap 1+. Als volgend jaar de trukendoos van de volgende stap geleerd wordt is er nog heel veel vooruitgang te boeken.
Tenslotte onze Shamati. Zij presteerde het toch maar weer mooi om met een mooie grote beker naar huis te gaan en werd in de meisjescategorie netjes vijfde. Alle hulde aan ons pionnetjeskwartet.
Wij waren te gast bij schaakvereniging ‘de Pion’ en die hebben dit kampioenschap vlekkeloos georganiseerd. Maar dat niet alleen. Er was nog van alles te doen rond het schaken en niemand hoefde zich op deze mooie dag te vervelen. Wij als pionnetjes danken de pion hier heel hartelijk voor en hopen volgend jaar met weer een kwartet terug te komen. En als er weer zo goed geoefend wordt als het afgelopen jaar, moet dat zeker lukken.
Heel veel foto’s kunnen op de toernooisite bekeken worden en ook kan je daar zien hoe goed onze spelers het gedaan hebben. Je kunt er ook heel veel partijen bekijken. Leuk en leerzaam.
http://www.nationalepupillendag.org/index.php

Over De Pionnetjes

Wijkcentrum Zuid Dwarsstraat 42 3114 LC Schiedam tel. 010-4267297 (algemeen nummer wijkcentrum) tel. 010-2141489 (informatie JSC Pionnetjes)
Dit bericht werd geplaatst in Uncategorized. Bookmark de permalink .

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s