Diego eerste winnaar van het seizoen

Diego

Vanavond hebben we voor het eerst een ‘Raindropchesstoernooi’ gespeeld en dat verliep buitengewoon spannend. Het idee van dit spelletje is dat door het trekken van kaartjes van in te zetten stukken de toevalsfactor een grotere rol speelt en dat daardoor mindere spelers van betere kunnen winnen. Zo dus ook vanavond, al bleek na het opmaken van de stand toch dat twee coryfeeën op de eerste twee plaatsen eindigden.
De bedoeling was om vijf ronden te spelen, maar er zaten een paar rustige spelers bij: Nathaniël en Dana. Dat gaf in de eerste ronde al een probleem omdat zij tegen elkaar moesten. Na twintig minuten bleek het te lastig te zijn om te arbitreren en Nathaniël wilde geen remise. Toen maar de tweede ronde ingedeeld zonder hun. Nadeel was wel dat zij dan een partij minder zouden spelen, maar dit soort dingen lost zich meestal wel vanzelf op. Ook vandaag bleek dat weer zo te zijn. Overigens goed om te zien dat Dana zo bedachtzaam aan het spelen is. Een gevolg van stap 1+? Goed zo. Dat is ook precies de bedoeling van dat werkboek.
Aan het eind van de rit waren Diego (4 punten) tegen Nataniël (3 punten met een partij minder) tegen elkaar ingedeeld om een eerlijke eindstand te bewerkstellingen. Slimme Diego rook al onraad en bood nog voor het eerste kaartje gedraaid was remise aan. Maar Nataniël is natuurlijk niet gek en schatte zijn kansen gewoon goed in: bij winst zou hij gewoon nog eerste worden, wat niet gebeurde.
Diego dus met 5 uit 5 kampioen
Een tweede plaats voor Yuhao met 4 punten.
Daarna een hele rits met 3 punten onder aanvoering van Nathaniël die wegens een partij minder nu wel het voordeel had. Hij dus derde.
Op de gedeelde vierde plaats eindigden Ismar, Emre, Faith en Rock. De laatste twee hadden nog nooit Raindropchess gespeeld en dat zet hun prestatie van vanavond in een nog mooier licht.
Quint, Ivan en jawel …. Yiling haalden 2 punten en dat bewijst maar weer eens dat met dit spelletje iedereen kan winnen.
In de staart van het gezelschap vinden we Shamati, Dana, Yisha en Yifui. Maar niet getreurd, zondag is het weer Grand Prix in Den Haag en kunnen de rollen zo maar weer omgedraaid zijn.

Een voorlopige deelnemerslijst van Pionnetjes: Diego, Dana, Rock, Faith, Wolf, Ismar en Yuhao. Bovendien ook Yifui en Yiling, die hun eerste Grand Prix toernooi spelen. Alle reden om er weer een gezellige toernooidag van te maken.

Tot zondagmiddag,
Frank

Over De Pionnetjes

Wijkcentrum Zuid Dwarsstraat 42 3114 LC Schiedam tel. 010-4267297 (algemeen nummer wijkcentrum) tel. 010-2141489 (informatie JSC Pionnetjes)
Dit bericht werd geplaatst in Uncategorized. Bookmark de permalink .

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s