PK C en D bij Schiedams leukste schaakclub

P1030135 Op zaterdag 2 november mocht de jeugdschaakvereniging de Ponnetjes voor het eerst in haar bestaan een officiële HSB kampioenschap organiseren. Weliswaar nu nog een voorronde, maar het tekent de ambitie van de club om aan de weg te timmeren. P1030151
Hoewel Schiedam niet echt op de route ligt, vonden toch 36 kinderen het de moeite van een omweg waard. En gelijk kregen ze.
Behalve het toernooi waren er allerlei leuke activiteiten waardoor iedereen de hele dag plezier had. Schaken tegen ‘vader en opa Beer’ was bijzonder aantrekkelijk, mede door de te verdienen prijzen: sleutelhangers met schaakfiguren, oplopend in waarde. Beer Alex, inmiddels een specialist op dit gebied heeft de hele middag heldhaftig gestreden om de HSB jeugd van zich af te houden en zijn huid duur verkocht. Was hij de uitputting nabij, dan nam Wijze Beer het stokje over. Wie is het gelukt om met een koning of dame naar huis te gaan?

P1030137 P1030149 Ook het kampioenschap ‘Stukken opzetten’ mocht op veel belangstelling rekenen. Pion John leidde dit met strenge hand, maar kon niet voorkomen dat sommige ‘partijtjes’ hilarisch en met kunst en vliegwerk verliepen. Veel plezier is er aan dit spel beleefd. En het waren niet alleen de deelnemende kinderen die er van genoten hebben …..

Het was weer echt schakersweer: druilerig en wat kun je dan beter doen als weer eens een goede competitie aangaan en duidelijk maken waar je staat en waar voor gaat.
C-caterorie: Justus van Klaveren (1e met 6 uit 7) en Sam van Dongen (2e op een halfje achterstand) maakten duidelijk dat zij de zomer goed zijn doorgekomen en klaar zijn voor het grotere werk. De overige deelnemers volgden op eerbiedwaardige afstand.
D-categorie: Hier heel veel Pionnetjes die een leertoernooi speelden en dus niet in de bovenste helft van de ranglijst terug te vinden zijn. Alleen pionkanon Diego deed bovenin mee en weerde zich kranig, maar zoals wel vaker gebeurd zit een ongelukje in een klein hoekje. Blunders worden onmiddellijk afgestraft en maken je kansloos voor een ereprijs. Overigens hier wel meer spanning en toch ook weer een duidelijke eindrangschikking: Bram Albertus, Dusan Cvetkovic en Nout van der Togt werden ongedeeld eerste, tweede en derde.

P1030152

Tenslotte mochten we mede door een goed gevulde prijzentafel nog een gezellige prijsuitreiking meemaken. Daarbij werd nog even vergeten de altijd aanwezige vrijwillige HSB coryfeeën te bedanken. Dat doen we dan maar via deze weg: Eric en Carel, tot de volgende keer. P1030156
De uitslagen en eindstand zullen ongetwijfeld snel op de HSB site komen. De eerste 10 geëindigde kinderen in beide categorieën hebben zich geplaatst voor de finale. Veel succes gewenst.
P1030144

Over De Pionnetjes

Wijkcentrum Zuid Dwarsstraat 42 3114 LC Schiedam tel. 010-4267297 (algemeen nummer wijkcentrum) tel. 010-2141489 (informatie JSC Pionnetjes)
Dit bericht werd geplaatst in Uncategorized. Bookmark de permalink .

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s