Vrijdag de 13e in donker Gouda…

Op vrijdag de 13e een schaaktoernooi organiseren is de goden verzoeken. Schaakclub Messemaker 1874 durfde het aan. Maar of het nu aan het ongelukkige gesternte lag, of aan een toevallige samenloop van omstandigheden: een aantal Pionnetjes-deelnemers arriveerde veel te laat doordat de locatie niet gevonden kon worden. Ouders die de site van Messemaker vooraf hadden bestudeerd, waren keurig op tijd. Alex en Richard, met op de achterbank Nik, Ivan en Welmoed, doolden door donker Gouda. De moeder van Yuhao en Yisha was na een lange zoektocht gestrand bij het politiebureau (de dienders binnen konden haar ook niet op weg helpen). Frank, die op een rustige avond had gerekend, moest in aller haast een commandocentrum inrichten. Met aan beide oren een telefoon gaf hij aanwijzingen, waardoor begeleiders en deelnemers alsnog de goed verborgen locatie vonden. De organisatie had de start van de toernooironde wat uitgesteld, waardoor Team 1 direct na binnenkomst toch kon schaken. Team 2 verscheen gehandicapt aan de speeltafel, omdat Yuhao er bij de start nog niet was. Toen hij arriveerde had Yuhao nog vier minuten op de klok. Voor beide teams dus geen lekkere start, waar het resultaat waarschijnlijk onder geleden heeft.
Desondanks behaalde De Pionnetjes 2 een behoorlijke score: 5 punten. Quint
Kopman Quint droeg daar in belangrijke mate aan bij, door alle partijen te winnen. Bij het eerste team was Diego goed op dreef, hij haalde twee punten uit drie partijen. De Pionnetjes 2 behaalde in totaal 3,5 punten. Helaas was dit niet voldoende om zich te handhaven in de zware Poule 1, waarin Klim-op 1 en Messemaker 1 respectievelijk 10 en 7 punten scoorden. De Pionnetjes 1 (en Klim-op 2) degraderen naar een lagere poule. Team 1
Klik op deze link, http://www.messemaker-1847.nl/GHJC-Gouda2013/, voor de uitslagen, een foto- en een videoverslag.

Over De Pionnetjes

Wijkcentrum Zuid Dwarsstraat 42 3114 LC Schiedam tel. 010-4267297 (algemeen nummer wijkcentrum) tel. 010-2141489 (informatie JSC Pionnetjes)
Dit bericht werd geplaatst in Uncategorized. Bookmark de permalink .