Pionnetjes 3e bij jeugdclubkampioenschappen

SAMSUNG CSC Zaterdag 18 april is het eerste team van de Pionnetjes derde geworden bij de clubkampioenschappen. Helaas werd al in de eerste ronde de kansen op NK-plaatsing een beetje verspeeld tegen het sterke team van Promotie (waar Jesse in meespeelde).

Amir won heel knap op bord vier, maar Ismar en Shamati redde het niet en Diego besloot (misschien achteraf wat vroeg) tot remise in een toren eindspel tegen HSB-kampioen Bram Albertus. Deze wedstrijd ging dus met 2,5 – 1,5 verloren.

Daarna volgde een wedstrijd tegen ons derde team, waarvoor het natuurlijk vooral een leertoernooi was. Het valt namelijk helemaal niet mee om echt goed lang na te denken en elke zet nog een keer te controleren voordat je hem doet. En dit is wel nodig als je tegen zulke sterke spelers speelt! Het werd uiteindelijk een 4-0 overwinning voor ons eerste team.

SAMSUNG CSCIn de derde ronde had het derde echter hele goede kansen om hun wedstrijd tegen het team van Rijswijk te winnen. Kevin zette zijn tegenstander heel knap binnen tien zetten mat en ook Rajeev stond in het begin heel goed. Helaas werd die partij nog remise en konden Valentijn en Aartje niet winnen, maar in ieder geval waren de eerste scores binnen.

SAMSUNG CSCHet tweede team met Quint, Yuhao, Lana en Yisha steeg in de vierde ronde boven zich zelf uit en maakte het ons eerste team heel erg lastig. Ismar mocht heel blij zijn dat Yuha0 (die tijdens het toernooi steeds beter ging spelen) net zijn toren naar het verkeerde veld speelde, waardoor Ismar met een stuk minder nog mat kon zetten. Amir verloor van Yisha doordat hij snel zijn dame kwijtraakte en Lana wist Shamati in een hele lange partij te verslaan. Uitslag 2-2.

OSAMSUNG CSCm in de prijzen te vallen mocht het eerste team nu niet verliezen van het sterke team van Bobby Fischer. Diego maakte korte metten met Dusan en Amir wist ook knap te winnen. Helaas kon Ismar en Shamati het niet bolwerken, waardoor een tweede plek er niet meer in zat.

Al met al een hele leerzame middag. Heel veel spelers mogen volgend jaar ook weer meedoen en hebben nu geleerd hoe belangrijk het is om heel goed na te denken.

Bovenal was het een hele leuke dag, waarin er ook tussen de partijen door veel geschaakt en geleerd kon worden.

Dit bericht werd geplaatst in Uncategorized. Bookmark de permalink .

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s