Jesse 2e van Nederland, Adinda 3e!

Maar liefst vijf Pionnetjes mochten meedoen aan de nationale pupillendag in Roosendaal. En dat is al heel bijzonder, want alleen de beste spelers van Nederland mogen hier aan meedoen. Sachar had het in de jongste categorie zwaar, maar wist door elke partij goed na te denken toch heel knap twee punten te halen.  Ook voor Adinda leek het een zware dag te worden nadat ze de eerste twee partijen had verloren, maar daarna liet ze zien dat ze echt heel goed kan schaken en won vijf partijen op rij! Daarmee werd ze heel knap derde meisje van Nederland en ze mocht ook nog een extra beker mee naar huis nemen, omdat ze ook met de jongens erbij vijfde was. Super gedaan! Zo zie je maar dat je nooit de moed moet opgeven.

Dat deed Jesse ook zeker niet. Hij speelde de hele dag geconcentreerd en rustig. Hij verloor alleen in derde ronde van de latere kampioen Yishen Han, maar pakte de draad daarna weer goed op en werd zo keurig 2e in de G-categorie. Super gedaan Jesse!!

Ook Yiling en Yisha weerden zich kranig. De F-categorie was wel sterk bezet en er deden ook veel goede meiden mee, maar Yiling wist toch drie punten te halen en Yisha zelfs nog een halfje meer.

Al met al mogen we als Pionnetjes zeer trots op ze allemaal zijn! Super gedaan iedereen!

Zie www.nationalepupillendag.org voor alle uitslagen. Het toernooi was voortreffelijk georganiseerd en er waren naast alle serieuze partijen ook nog de nodige andere leuke dingen te doen. Extra leuk was dat supergrootmeester Jan Smeets ook kwam kijken en zelfs de prijzen uitreikte.

Dit bericht werd geplaatst in Uncategorized. Bookmark de permalink .

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s