Pionnetjes doen het goed op het Open Nederlands Jeugdkampioenschap

DSC_5138Op het grootste open jeugdtoernooi van Nederland ontbraken de Pionnetjes natuurlijk niet. Jesse nam deel aan het G-toernooi wat drie dagen duurde en wist daar een mooie derde plek te bemachtigen!

Kim en Diego waren een hele week mee op schaakkamp en speelden in totaal 6 dagen.

DSC_4488

Kim liet zien dat ze lange partijen van vaak in totaal wel meer dan drie uur al goed aankon en haalde heel keurig 4 punten  in de sterke C-categorie.

DSC_4045

Diego mocht nog in de D-categorie meedoen en speelde erg goede partijen. Halverwege deed hij met 5 punten uit 7 wedstrijden keurig in de top mee en kreeg dus de laatste 6 partijen alleen maar sterke tegenstanders. Door gewoon al zijn stukken te gebruiken, goed uit te kijken voor trucjes en ondertussen zelf mooie plannen te maken, wist hij het iedereen heel moeilijk te maken, alleen was het jammer dat teveel partijen toch nog in remise eindigden. Maar goed spel is veel belangrijker en we weten zeker dat er een volgend toernooi nog weer meer in zit dan de zeker al niet slechte 7 uit 13.

DSC_5270Vanaf donderdag speelde ook Yiling mee in het gecombineerde FGH-toernooi. De eerste twee ronde moest ze even weer inkomen (ze speelde ook tegen twee sterke tegenstanders), maar daarna wist ze haar punten bijeen te spelen en wat nog veel belangrijker is, je leert ook echt heel veel van zo’n groot en serieus toernooi.

DSC_5719Yifui was mee als supporter maar vermaakte zich in de speelzaal ook prima, want er waren allerlei leuk spelletjes te doen. Haar moeder hielp heel fijn mee de de laatste dagen op het kamp.

Volgend jaar gaan we zeker weer proberen met nog meer Pionnetjes mee te doen!

Op de site toernooisite staan alle uitslagen, op de site van schaakvereniging Spijkenisse zijn de nodige schaaktechnische verslagen te vinden en op hun facebookpagina vindt ook je nog een leuke indruk van het toernooi en het kamp. Voor meer foto’s zie de foto-pagina.

Dit bericht werd geplaatst in Uncategorized. Bookmark de permalink .

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s