Eindstand competitie en ladder

Het schaakseizoen is, jammer genoeg, bijna ten einde. De examens zijn geweest en de competitie is afgelopen (zie het tabblad competitie voor de eindstand van de competitie en ladder). Gelukkig is er volgende week maandag nog een gezellige afsluitende clubavond. Het seizoen zal worden afgesloten met doorgeefschaak. We beginnen volgende week om 18.00 uur, omdat we eerst nog gezellig met z’n allen op de club gaan eten.

De ladder is gewonnen door Kevin Chen. Hij had het in de hoogste competitiegroep, waar hij voor het eerst in speelde, af en toe lastig. Kevin kwam bijna elke clubavond en wist zo toch voldoende punten te behalen met enkele knappe overwinningen tegen spelers uit zijn eigen competitiegroep.

De laagste competitiegroep, groep 3, is gewonnen door Levy, die Bram (2e) en Daphne (3e) knap voorbleef in zijn eerste seizoen op onze club. In competitiegroep 2B werd Charlotte 3e en Sachar 2e. Jason kende een ijzersterk schaakseizoen: hij liep de ladder slechts op één punt mis, maar wist zichzelf gelukkig toch te belonen door competitiegroep 2B te winnen. Ensar won voor de tweede keer op rij (!) competitiegroep 2A. Hij speelde goed en kwam slechts een paar punten te kort om de ladderwinst te prolongeren. Yifui (2e plaats) en Albert (3e) vielen eveneens in de prijzen. Christiaan eindigde weer hoog, in de top 5, bij de laddercompetitie en pakte in zijn eerste periode in de bovenste competitiegroep meteen de derde prijs. Diego speelde goed, verloor slechts één van zijn  zeven competitiepartijen maar werd met wat pech toch tweede van de club. Kim Meijer won alle vier haar competitiepartijen en werd zo voor de tweede keer clubkampioen van JSC de Pionnetjes. Zodoende heeft de club voor het eerst sinds 2014 weer een vrouwelijke clubkampioen (toen ook Kim).

 

Dit bericht werd geplaatst in Uncategorized. Bookmark de permalink .

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s