Net niet, of toch wel?

Vandaag vond het persoonlijk kampioenschap van de HSB plaats voor de E-tjes. Spelers geboren in 2003, maar jongere kinderen mochten ook meedoen. De Pionnetjes waren met maar liefst acht deelnemers aanwezig en kregen daar bij inschrijving ook een groot compliment voor.
Voor een aantal van ons was het vooral een leertoernooi, maar niet voor Diego. We wisten dat door al zijn werk van het afgelopen jaar best wel eens een mooie prijs in het verschiet zou kunnen liggen. Maar makkelijk zijn titeltoernooien nooit. Een matige start met 2,5 uit 4 partijen maakte Diego wakker. Voor de titel moest er nu wat gebeuren, en wat denken jullie? Hij ging ervoor, won 5 partijen op rij en eindigde op 7,5 punt. De laatste ronde was ook het punt snel binnengehaald en grote concurrent Johan Heskes (als jaren kampioen in Den Haag) zat nog peentjes te zweten tegen Inzhu Sagnay die een mooie koningsaanval had, maar niet zo veel bedenktijd over had om dat nou eens goed uit te vogelen. Slim als ze is koos ze voor schaakjes geven en Johan vond dat wel prima. Door zetherhaling eindigde deze partij in remise en eindigde zowel Johan als Diego op de eerste plaats. Doordat Johan sterkere tegenstand had gehad in het toernooi (dat wist hij natuurlijk ook wel tijdens die zetherhaling), werd hij tot kampioen uitgeroepen. Maar beide jongens hebben met deze prestatie een plaats op het Nederlands kampioenschap verdiend. Toch wel een hele goede prestatie dus van onze Diego. Toch net wel dus.

Quint, Seyit en Javeria zijn van hetzelfde geboortejaar en eindigden netjes in de middenmoot en scoorden beiden 50% of zelfs iets meer. Maar ook onze jonkies deden het geweldig. Wat dacht je van Rock met 5 (ja echt, vijf punten). Saad nog jonger 4 punten en onze kersverse HSB kampioene Shamati: Ook 4 punten. Hele mooie scores, maar vooral ook hele mooie partijen onderling. De stap 1+ lessen op de clubavond gaan hun vruchten afwerpen. Er wordt al veel beter nagedacht en de partijen gaan langer duren.

Voor Yuhao was het zijn eerste toernooi en hij haalde al direct 3,5 punt op. Heel knap. Hij had nog nooit met een klok gespeeld, maar voor de eerste partij met meester Frank even geoefend en toen ging dat helemaal goed. Hoewel hij nog stap 1 doet, let hij goed op bij de stap 1+ lessen. Afgelopen donderdag hebben we het pat geoefend en kijk eens naar de stelling op de foto. Heel veel stukken op het bord van Yuhao en het patgevaar is groot. Nee hoor, niet voor hem. Het wordt gewoon mat.
Tenslotte nog Wolf. Nog maar één keer op de clubavond geweest en dan al direct met ervaren schoolschakers de strijd aangaan. Hij weerde zich kranig, won een aantal partijtjes, maar werd niet één keer weggespeeld. Hij doet hele slimme dingen en zal snel beter worden. Zet ‘m op Wolf.
Al bij al mochten we een hele enerverende dag beleven. Leuk dat we dat met velen zijn.
Op naar het volgende evenement.

Over De Pionnetjes

Wijkcentrum Zuid Dwarsstraat 42 3114 LC Schiedam tel. 010-4267297 (algemeen nummer wijkcentrum) tel. 010-2141489 (informatie JSC Pionnetjes)
Dit bericht werd geplaatst in Uncategorized. Bookmark de permalink .

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s