Pionnetjes stelen de show bij de Wijksportvereniging

2012-12-19 Kerstschaak WSN

Als afsluiting van het kalenderjaar was er weer een gezellige clubmiddag op de wijksportvereniging. Alle leden waren op dit festijn afgekomen. Sowieso de acht die het kampioenschap gingen betwisten: Shams, Emre, Ismar, Ali, Mehmet, Tarik, Selin en Irfan. Ook de oudgedienden Diego en Ivan waren er en onze nieuwe aanwas Chancelvy, Josineide, en Wiktoria. De kennismakers Umud, Delano en Furkan vielen met de neus in de boter. Jammer genoeg moest Dilara afmelden.
De eerstgenoemde acht speelden een spannend toernooi dat vorige week al begonnen was. Er moesten nog vier ronden gespeeld worden. Dit maal met klok en alle regels die dat met zich brengt. Tja, dat was even wennen en er is dan ook vandaag veel geleerd over de regels van het spel. Oh, er is daar zó veel over te vertellen. In de eerste ronde vandaag eindigde drie van de vier partijen ondanks groot voordeel van stukken in pat. Dat is natuurlijk jammer (als er grote bekers te verdienen zijn) en reden voor meester Frank dat nog eens kort maar duidelijk uit te leggen. Dat werd gesnapt en het patprobleem was ook voor de rest van het toernooi over. Iedereen snapte het toen wel. Toen alle kruitdampen na 7 ronden waren opgetrokken bleek ons nieuwe lid Mehmet Ali met de derde prijs aan de haal te zijn gegaan. Ismar en Emre waren gedeeld eerste geworden, maar doordat hun onderlinge partij gewonnen was door Ismar mocht hij met de grootste beker naar huis. Gefeliciteerd! Beide jongens hebben ook hard gewerkt dit jaar in hun werkboeken (ook thuis!!!) en verdienen daarom deze prijs ook echt.
Tijdens dit geweld vermaakten Ivan en Diego zich met een eindspel dat heel lastig bleek te zijn en de andere kinderen hebben lekker schaakmemory gespeeld en daarna nog een paar partijtjes.
De catering was ook weer helemaal in orde en zo kunnen we spreken van een hele geslaagde middag.
Meester Frank zal jullie allemaal missen tijdens de kerstvakantie en heeft nu al weer zin om in januari weer te beginnen. De eerste clubmiddag is dan gewoon weer op de eerste woensdag als jullie weer op school zijn. Dan is het weer schaken en gaan we lekker verder.

Allemaal een fijne vakantie gewenst door
meester Frank.

Over De Pionnetjes

Wijkcentrum Zuid Dwarsstraat 42 3114 LC Schiedam tel. 010-4267297 (algemeen nummer wijkcentrum) tel. 010-2141489 (informatie JSC Pionnetjes)
Dit bericht werd geplaatst in Uncategorized. Bookmark de permalink .

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s